Ei hakutuloksia.

Teksti  Jaakko Kinnunen

Rentukan tulevaisuudesta käydään keskusteluja

Rentukka on piirtynyt lukemattomien opiskelijasukupolvien mieliin. Kuva: Arimo Kerkelä
Rentukka on piirtynyt lukemattomien opiskelijasukupolvien mieliin. Kuva: Arimo Kerkelä

Kortepohjan legendaarisen ravintola Rentukan tulevaisuus puhuttaa. Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toimitusjohtaja Marko Huttunen toi asian edustajiston iltakouluun, jossa keskustelu sai uusia näkökulmia.

”Tarkoitus on luoda Rentukasta vetovoimaisempi sydän Kortepohjan alueelle ja samalla sujuvoittaa opiskelijoiden arkea”, Huttunen toteaa.
Mitään päätöksiä ei vielä ole tehty. Huttunen paljastaa kuitenkin joitain alustavasti tehtyjä suunnitelmia Rentukan suhteen.

”Ravintolan tiloihin tulisi opiskelijoiden lounasravintola, joka olisi auki myös iltaisin ja viikonloppuisin. Lisäksi tiloihin on hahmoteltu kuntokeskusta. Nykyinen DDR:ssä sijaitseva kuntosali on käyttäjän näkökulmasta puutteellinen.”

Suunnitelmissa on myös erilaisten toimitilojen keskittäminen Kortepohjan tornitaloista Rentukan tiloihin.

 

Lue lisää:

Kortepohjan sielu välitilassa (5.2.2012)

  1. H.J.

    Rentukan yksi suuri kompastinkivi on loistava menneisyys 70-80-luvulla – siksi harvaa asiaa kuten esim. nimeä ei uskalleta muuttaa. Klubitilaksi matala lava ja katto eivät veny. Saahan sitä toivoa, että aika kääntyisi taaksepäin ja lounasravintolatoiminta Kortepohjassa olisi jälleen kannattavaa. Käsittääkseni, kun viimeksi 90-luvulla myös opiskelijaruokaa tarjottiin, toiminnan lopullinen niitti oli kannattamattomuus – aidosti opiskelevat syövät kampuksella ja köyhimmät kokkaavat makaroninsa itse. Toki nykyajan etähaahuilijat voisivat tähän tarjoukseen tarttua, uutuuden viehätyksestä hetkeksi. Sebun pitsat kelvannevat kuitenkin jatkossakin paremmin kun nälkä yllättää. Nykyään kampuksen ulkopuolisten ravintoloiden on myöskin vaikeampaa saada Kelan tukea, joka lienee toiminnan kannattavuuden edellytys. Tätä selvitelty muistaakseni viimeksi n. 6-8v sitten. Noh. Kannattaahan sitä kokeilla, jos Rentukka jälleen otetaan JYYn vetämäksi – kovin montaa hullua yrittäjää kun ei vetäjäksi löytyne edes Tiimiakatemialta. Rentukka on kuin lännen kylän kapakka, jonka kulta-aika on auttamattomasti ohi.

    Korkeakoululiikunnan kuntosalitilana Rentukka voisi olla asiallinen, koska ravintolana sen ilmastointi lienee kuitenkin ihan eri luokkaa kuin O-talon tunkkaisten, entisten kerhohuoneiden. Kapasiteettia riittäisi myös AMK-opiskelijoille, joille O-salilla ei yksinkertaisesti ole tilaa. Hippoksen salin kadotessa ainakin toistaiseksi opiskelijoilta kylän ei kannata kuntosalista luopua ja Rentukka olisi tähän keskeinen paikka. Kannattavinta liiketoimia kylän tiloissa taitavat kuitenkin olla päivähoito/kerhotilat vaikkeivät suoraan monia opiskelijoita palvelekaan.

    Ilmoita asiattomasta kommentista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *