Robert De Niro pelastaa valjun elokuvan

Harjoittelija – The Intern

Robert De Niron ja Anne Hathawayn tähdittämä komedia jatkaa viime vuosien trendiä, jossa kokeneet ja tunnetut näyttelijät heittäytyvät leppoisiin rooleihin uransa iltaruskossa ja näyttävät yleisölle pehmeämmän puolensa. Tällä kertaa näin tekee De Niro, joka muodostaa ajoittain lähes toimivan parivaljakon Hathawayn kanssa ja pelastaa samalla elokuvan täydelliseltä keskinkertaisuudelta. Hathawayn esittämä naishahmo jää valitettavan pinnalliseksi ja valjuksi, joskin näyttelijätär tekee parhaansa puutteellisen käsikirjoituksen kanssa.

Parituntinen elokuva käsittelee työn ja perheen yhdistämistä, eläköitymistä, parisuhdetta ja ystävyyttä. Teoksesta saa parit naurut, mutta mitään ratkiriemukasta katseluelämystä ei ole luvassa. Elokuvaa voi suositella niille, jotka uskovat kestävänsä kahden tunnin mittaisen onnellisuusesityksen voimatta pahoin. Toimii myös arki-iltoina, jolloin haluaa katsoa elokuvan, joka ei vaadi juuri ajattelua.