Ulvila o yks Suame vanhimpii kaupunkei, jonka sijaintii juur kukaa ei osaa kartal paikantaa. Se o siin viistoist kilsaa Porist ja Kokemäejoe rannal, ekstiä. Noni, ny tiätte.

Vaikkei Ulvilaa kartal osatakka paikantaa, se o varsi kuulusa nykyää Anneli Auerist ja murhamysteereist, jokka onki tyällistäny virkavaltaa ain Pori poliisist FBI:hi asti jo vuaskymmene. Aiemmi Ulvila oli kuulusa pesäpallosopupeleist. Ulvila ehdoto ylpeys onki pesäpalloseura Ulvilan Pesäveikot eli UPV. Tottumattomii saattaa vähä nimi naurattaa, mut tääl ei noi halpahintasee huumorii langet. Eikä paljo nauret muutenka.

Millai tuanoi, mitä tääl sit voi tehd vapaa-ajallas? Ulvila riannot o ehkä vähä rajalliset mut sitäki sydämellisemmät: Täys-ikäset voi men VKP:he eli Vanhakylä Pubii, misä saa laulaa karaokee ja juad kaljaa. On siä kuulemma jokku vähä mittaaki tosistas vuasie varrel ottanu, mut emmää ainaka ol. Alaikäset voi pelat pesäpalloo, jalkapalloo tai sit pyäräil Krapisto mettii ja juad kaljaa. Rohkeimmat saattaa lähtee Porii, mut se sit jo vaatii pussikyydi tai kuski matkal ja parhaimmillas jopa jonotukse paarii, mikä o ain oma ressis ja saattaa saad jokku herkkäsialuset ottamaa mittaa toisistas, mitä sit taas voi tehd Vanhakylä Pubissaki.

 

Ulvilast o noussu Anneli Aueri lisäks muitaki suurii nimii. Esimerkiks mediapersoona Simo Frangén o syntyny, arkkipiispa Kari Mäkine ollu kirkkoherran ja Disco Ensemble herra vuan 1996 perustettu tääl näi! Et tua noi, kyl täsä kelpaa henkseleit paukutel. Edel mainitut ja monet muut o kyl sit muuttanu poiski, jote ehkä Ulvila o paras hahmottaa hedelmällisen maaperän, misä asumisest o kauhee kiva kirjottaa, näi turvallisesti Jyväskyläst käsi.

 

Mut kyl ny herra tähde käyd kannattaa! Ulvila o keskiaikasine kirkkoinee, joka ei ny välttämäti ol iha täysi keskiaikane mut kuitenki, ja ny jo hylättyine nahkatehtainee oikee mallikas sekä mainettas parempi kesä- ja kulttuurikaupunki.

Paska kotiseutu -juttusarjassa eri paikkakunnilta tulevat opiskelijat haukkuvat kotikuntansa omalla murteellaan.