Ei hakutuloksia.

Teksti  Ines Sirén

Mukiin menevää mikroruokaa

Krapularuuan lämmittäjä, eilisten jämien pelastaja. 80-luvulla yleistyneestä mikroaaltouunista ei tullut leivinuunin korvaajaa, vaikka sillä kypsentäminen on helppoa ja nopeaa.

 

Tiesitkö, että einesten kuumentamisen lisäksi tällä kodinkoneella voi valmistaa ruokaa alusta loppuun? Mikroaaltouunilla voi kokata vaikka mitä: internetistä löytyy valtavasti eri reseptejä, suolaisia ja makeita pikaherkkuja.

Aamuisen pommiinnukkumisen tai kiireisen lounastauon pelastaa alle kymmenessä minuutissa valmistuva yhden hengen annos.

Ainesten sekoittaminen ja ruoan valmistaminen yhdessä kahvimukissa vähentää myös tiskejä. Makeanhimon yllättäessä ei ole tarpeen paistaa uunipellillistä leivonnaisia, kun on mahdollista valmistaa sinkkukokoinen herkku.
Ennen kokkaamista tarkista, että muki on varmasti mikronkestävä. Sen tulee olla myös tarpeeksi tilava, jotta paistokset eivät kuohu yli. Mikron putsaaminen on inhottavaa hommaa.

Paistoajat vaihtelevat hieman mikron maksimitehon mukaan – pidä ruokiasi silmällä ja testaa eri paistoaikoja. Ohjeiden ruoat on kokattu 700 watin teholla.

Näillä resepteillä onnistui myös suhteellisen tumpelo toimittaja.

 

Mikromunakkaaseen on kätevä käyttää jääkaapin jämiä. Kuvat: Ines Sirén
Mikromunakkaaseen on kätevä käyttää jääkaapin jämiä. Kuvat: Ines Sirén

Mikromunakas

Peruspohja

  • 2 kananmunaa
  • loraus maitoa

Lisäksi

  • mausteita (suola, mustapippuri..)
  • haluamiasi täytteitä (jääkaapin jämät sopivat tähän hyvin

 
Riko kananmunat mukiin. Lisää maito ja sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Mausta makusi mukaan.

Voit lisätä mukaan lähes mitä tahansa – kuvan munakkaaseen on käytetty tomaattimurskan jämät ja paistamisen jälkeen mukaan ripoteltu raejuustoa.

Paista mikrossa korkealla lämmöllä noin puolitoista minuuttia. Munakas saattaa kuohua yli mukista!
 
 
 

Muffinsin voi maustaa suklaan sijaan vaikka  marjoilla.
Muffinsin voi maustaa suklaan sijaan vaikka
marjoilla.

Mikromuffinsi

Peruspohja

  • 50 ml jauhoja
  • 1 tl sokeria
  • (1/8 tl suolaa)
  • 1⁄4 tl leivinjauhetta
  • 1 tl öljyä
  • 3-4 tl maitoa

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja maito, sekoita tasaiseksi.

Lisää esimerkiksi marjoja, suklaarouhetta tai vanilliinisokeria makusi mukaan. Kuvan muffinssin taikinaan on lisätty kaksi teelusikallista kaakaojauhetta ja rouhittu pala suklaata. Taikina ei saa olla liian kuivaa.

Paista mikrossa korkealla lämmöllä noin puolitoista minuuttia. Jos muffinsi on mikrossa liian kauan, se kuivuu ikävästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *