Kaoottinen toimintarymistely

Taken 3 (Olivier Megaton)

Liam Neesonin toimintatähdeksi nostanut Taken-sarja päättyy trilogian päättävään kolmanteen osaan. Entisen CIA-agentti Bryan Millsin taituruutta päästään seuraamaan taas reilun puolitoistatuntisen edestä, joskin tällä erää ketään ei viedä, vaan mies itse joutuu vakuuttelemaan syyttömyyttään virkavallalle.

Pohjimmiltaan varsin viihdyttävä raina kärsii muutamista juonen hölmöyksistä sekä toimintakohtausten sekavuudesta. Leikkaushuoneessa vähän liian innokkaasti käyneet sakset tärvelevät elokuvan vauhdikkaimmat hetket kaoottisiksi meuhkaamisiksi, eikä miljöön siirtäminen Euroopasta uudelle mantereelle ole kaikkein omaperäisin ratkaisu. Onneksi hyvät näyttelijäsuoritukset pelastavat paljon.

Joonas Pikkarainen

”Viihdyttävä mutta kovin kaoottinen toimintarymistely”