Rakastetun saturunoilijan tarina

Leena Kirstinä: Kirsi Kunnas – Sateessa ja tuulessa (WSOY)

Kirsi Kunnaksen runot ovat osa lapsuutta jo monelle sukupolvelle, mutta itse runoilija on usealle tuntemattomampi kuin hänen luomansa Herra Pii Poo. Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden professori emerita Leena Kirstinän kirjoittama elämänkerta kertoo tarkasti runoilijan tarinan. Kunnaksen elämäkerta ei suinkaan rajoitu pelkkiin muisteluihin, vaan Kirstinä luotaa myös laajasti 1900-luvun suomalaista taidekenttää. Kunnaksen runoista on teoksessa paljon esimerkkejä analyyseineen.

Lähes viisisataasivuinen opus etenee tavallisen lukijan makuun hieman turhan hitaasti, mutta kirjallisuuden ja elämänkertojen ystävälle se tarjoaa mielenkiintoisen lukuelämyksen. Kirjoittajan akateeminen tausta huokuu kirjasta, joten älä pelästy, jos välillä luulet tarttuneesi tenttikirjaan.

Laura Kuivalahti