Rauhallinen ja voimakas

Ruamjai: Talven taika

Ruamjai on vuonna 2000 perustettu jyväskyläläinen sekakuoro, johon kuuluu noin 40 nuorta laulajaa. Talven taika on kuoron kolmas levy. Siinä näkyvät ja kuuluvat nuoruus ja innokkuus, pääasiassa mielenkiintoisina sovituksina ja kappalevalintoina. Mukana on niin kotimaisia säveltäjiä kuin eri maiden perinnelaulujakin niiden alkuperäisillä kielillä.

Kotimaisista esimerkiksi Olli Moilasen sävellys Olen vähitellen huomannut veden tyyneyden ja käsittänyt kuinka tärkeää on, että melu on hälvennyt on pelottavan vakuuttava. Jossain määrin musiikillista nautintoa tosin haittaa se, että välillä kappaleet kuulostavat hyvin samanlaisilta: missä yksi alkaa, missä toinen loppuu?

Talven taika on rauhallinen ja voimakas levy. Se ei iloittele, se keinuttaa ja pyörryttää. Se on hyvä osoitus siitä, että kuoromusiikki on oikeasti kiinnostavaa ja muutakin kuin yhteislaulua.

Suvi-Tuulia Nykänen

 

Lue lisää:

Vittumainen ammatti (11.12.2014)