Kisaohjelman vaikuttava kenraaliharjoitus

Ruamjai: Come Along -konsertti

Jyväskyläläinen sekakuoro Ruamjai esitti Vaajakosken kirkolla kilpailuohjelmansa, jolla se vierailee Italiassa järjestettävissä kisoissa.

Kirsi Kaunismäki-Suhosen johtama kuoro teki pienoisläpileikkauksen kuoromusiikkiin kahdellatoista kappaleella, joissa soivat niin 1500-luvun kirkkosävellykset, afrikkalainen ylistysmusiikki kuin suomalaiset kansanlaulutkin.

Samalla Ruamjai todella esitteli taitojaan: monipuolinen ja vaativa ohjelmisto heräsi eloon ja punoi katsojan pauloihinsa. Kuoro erinomaisine solisteineen toi lauluihin herkkyyttä, voimaa ja iloa, jotka tasapainottivat ja korostivat tyylillisesti hyvin erilaisia osioita.

Kuoro soi yhteen kauniisti, tosissaan mutta pingottamatta sekä harkitusti leikitellen ja ilmeikkäästi esiintyen. Olisi hienoa, jos kuoro esittäisi kisaohjelmistoaan vielä kisojen jälkeen erillisinä konsertteina, sen verran innostavaa kuultavaa Vaajakosken konsertti oli.