Noiat noituu ammattitaidolla

Musica-kuoro: Ikirunoja

Musica-kuoron tekemistä voi kuvailla vain yhdellä sanalla. Se on ammattitaito. Solistien ja myös muun kuoron äänet soivat vahvasti yhteen. Erityisen väkevä esitys on Viel’ ei meitä noiat noiu, joka aiheuttaa kuuntelijassa lihakseen asti iskeviä kylmänväreitä. Kuoronjohtajana Musica-kuoron historian alusta eli vuodesta 1977 toiminut Pekka Kostiainen ja laulunopettaja Minja Niiranen ovat todella saaneet joukkonsa iskuun.

Ikirunoja-levyllä on mukana niin karjalaisia kansanlauluja, inkeriläistä kansanrunoutta kuin Kalevalan teksteihin sävellettyä musiikkiakin. Varsinkin Sampo-sarja on kokonaisuutena yksinkertaisen vakuuttava.

Siitä, pääseekö kuoromusiikki oikeasti oikeuksiinsa kotona levyltä kuunneltuna, voi olla monta mieltä. Mutta ainakin Ikirunoja kannustaa sinne konserttiin menemään.

Suvi-Tuulia Nykänen

 

Lue lisää:

Ryhmässä on voimaa (15.11.2010)