Muumit Rivieralla (ohj. Xavier Picard)

Suomalais-ranskalaisena yhteistuotantona tehty Muumit Rivieralla on tyyliltään aikaisempia muumi-filmatisointeja lähempänä Tove Janssonin omaa piirrostyyliä. Elokuva perustuu Janssonin sarjakuvaan Muumiperhe Rivieralla, mutta sekoittaa siihen aineksia myös muista muumi-sarjakuvista.

Tarina seuraa nimensä mukaisesti muumiperheen seikkailuja Rivieran auringossa, missä filmitähdet ja uhkapelit laittavat maailman menoon tottumattomien muumien päät pyörälle.

Mehukkaista lähtökohdistaan huolimatta elokuva ei kykene vangitsemaan kaikkea Janssonin tarinoille ominaista taikuutta, viattomuutta ja huumoria. Näin elokuvan hahmot ja juoni jäävät harmittavan ohuiksi ja tasapaksuiksi.

Riikka Lauttamus

”Muumit Rivieralla on keskinkertaisuudestaan huolimatta jokaisen muumi-fanin tämän syksyn must see -elokuva”