Yliopiston työ- ja opetustilojen tilankäyttöä on selvitetty pitkin syksyä. Tästä syystä luennoillakin on vieraillut mittaajia, jotka ovat merkinneet ylös paikallaolijoiden määriä.

Miksi mittauksia tehdään, hallintojohtaja Kirsi Moisander?

”Yliopiston kaikki tilat käydään syksyn aikana läpi. Erityisesti selvitämme opetustilojen osalta, kuinka paljon tiloja on nyt käytössä, kun osa taloista on remontissa. Haluamme katsoa, onko meillä riittävästi kaikenkokoisia opetustiloja.

Katsomme, onko tarvetta muuttaa salikokoja ennen kuin Mattilanniemen uudisrakennuksen rakentamista aletaan mahdollisesti käynnistelemään ja Seminaarinmäellä ruvetaan korjaamaan muita rakennuskohteita. Nyt on sellainen näkemys, että ryhmätyötiloja tarvitaan mahdollisesti enemmän ja isoja saleja vähemmän.”

Kuinka poikkeuksellisia tällaiset mittaukset ovat?

”Yhtä laajaa mittausta ei ole aiemmin tehty. Ruusupuistoa suunniteltaessa tehtiin selvitys Vivecan työhuoneiden käyttöasteesta. Nyt yliopiston hallitus haluaa käydä läpi kaikki yliopiston nykyiset ja tulevat tilat katsoakseen, mistä pystymme säästämään. Tarkoitus on tehostaa tilojen käyttöä niin, että rahat riittävät myös opetukseen ja tutkimukseen eivätkä pelkästään tilojen vuokriin.”

Ketkä näitä mittauksia tekevät?

”He ovat yliopiston vahtimestareita ja siivoojia. Siis ihan meidän omaa henkilökuntaa, jotka siellä kiertävät.”

 

Lue lisää: Opiskelijan viikonloppu lyhenee