Arimo Kerkelän viimeisintä Jylkkäriin tehtyä juttua ei ole vielä edes julkaistu. Kevään viimeisestä numerosta voi lukea Kerkelän ja hänen ystävänsä Pyryn liftausreissusta Utsjoelle. Kuva: Pyry Heikkinen.

Jylkkärin uudeksi toimittajaksi on valittu Arimo Kerkelä, 22 vuotta. JYYn hallitus vahvisti Kerkelän valinnan tänään.

Lappeenrannasta alunperin kotoisin oleva Kerkelä aloittaa uudessa työssään syyskuun alussa.

“Valinta tuntuu oikein hyvältä. Muutama kuukausi tässä ehtii tietysti olla ennen kuin pääsee aloittamaan, mutta odotan pestiä innolla”, Kerkelä toteaa.

Psykologiaa kolmatta vuotta ja journalistiikkaa ensimmäistä vuotta opiskeleva Kerkelä on Jylkkärin pitkäaikainen avustaja. Hän on kirjoittanut ylioppilaslehteen jo lähes kolmen vuoden ajan.

“Aika pitkään tässä on siis jo mukana pyöritty. Mukava päästä näkemään touhua myös toimituksen puolelta.”

Kerkelä on aikaisemmin tehnyt toimittajan työtä freelancerina, päätoimittanut ja taittanut psykologian ainejärjestö Stimuluksen ainejärjestölehti Ärsykettä sekä suorittanut asevelvollisuutensa puolustusvoimien verkkotoimittajana. Lisäksi hän toimii tuottajana Teleportaasi-nettijulkaisussa. Ensi kesänä Kerkelää taas voi kuulla YLEn Kotimaan radiouutisissa.

“Toimittajana olen tehnyt aika paljon reppareita ja arvosteluja, tuonut omaa persoonaa sillä tavalla esiin. Mutta myös uutispuoli kyllä kiinnostaa”, Kerkelä sanoo.

Jylkkäriä Kerkelä ei lähtisi radikaalisti muuttamaan. Lehden ja nettisivujen pohjat ovat kunnossa ja lehti muutenkin hyvässä mallissa.

“Nyt lähdetään sitten tekemään laadukasta ja kovaa sisältöä”, Kerkelä suunnittelee.

Muutos 15.02: Kerkelä ei toiminut Ruotuväessä toimittajana vaan kirjoitti lehteen vapaaehtoisesti.