Jaakko Kinnunen jatkaa Jylkkärissä työskentelevien ikiopiskelijoiden sarjaa.
Jaakko Kinnunen jatkaa Jylkkärissä työskentelevien ikiopiskelijoiden sarjaa.

 

Jylkkärin tuore päätoimittaja on kampuksella kuin kotonaan.

Jylkkärin vasta aloittanut Jaakko Kinnunen, 29, valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi viime marraskuussa. Ensimmäisen tutkinnon pääaineena oli filosofia ja parhaillaan hän tekee toista maisterin tutkintoaan valtio-opista.

Kinnunen on omien sanojensa mukaan pyrkinyt ottamaan yliopistosta irti ”kaiken mitä ei ole pultattu kiinni”. Hän on opiskellut kahden pääaineensa lisäksi psykologiaa, elämänkatsomustietoa, englantia, kasvatustieteitä, journalistiikkaa ja antiikin kulttuuria.

”Sivuaineiden kanssa homma lähti käsistä silloin, kun astuin ensimmäistä kertaa valtio-opin luennolle. Kannustan kyllä kaikkia ottamaan sivuaineita myös oman tiedekunnan ulkopuolelta. Esimerkiksi englannin opiskelu oli mulle herätys. Arvostukseni kieltenopiskelijoita kohtaan kasvoi suunnattomasti. Miten teillä voi olla minkäänlaista elämää niiden opintojen lisäksi?”

 

Kinnunen päätyikin toimittajaksi kiinnostuksenkohteidensa laaja-alaisuuden vuoksi.

”Joku sanoi joskus, että kun seuraat kaikkea, niin mikset rupea toimittajaksi”, Kinnunen naurahtaa.

Parasta toimittajan työssä Kinnusen mukaan on oppia uutta asioista, joita ei ole aiemmin ajatellutkaan, tavata erilaisia ihmisiä ja päästä paikkoihin, joihin ei muuten pääsisi. Kinnunen on työskennellyt toimittajana Keskisuomalaisessa ja Warkauden lehdessä sekä myös freelancerina.

”Olen kirjoittanut laidasta laitaan, melkein kaikkea mitä sanomalehdestä voi lukea. Kaikkein eniten kuitenkin kiinnostavat yhteiskunnalliset, ihmisiin liittyvät aiheet.”

 

Jylkkäriin Kinnunen ei kuitenkaan ole aiemmin kirjoittanut.

”Olin joskus vuosia sitten tulossa avustajapalaveriin, mutta mulla olikin joku meno, ja se jotenkin jäi. Toivottavasti Jylkkäristä kiinnostuneet opiskelijat eivät tee samaa virhettä kuin minä. Melkein jokaisen Jylkkärin ole kyllä opiskeluaikanani lukenut.”

Miten Jylkkäri sitten tulee muuttumaan uuden päätoimittajan myötä?

”On luontaista, että lehden linja välillä vaihtuu ja uudistuksia tehdään. Haluan tehdä siitä omannäköiseni. Ensimmäinen tavoite on, että saadaan lehti ajoissa painoon eikä siinä ole yhtään tyhjää sivua.”

 

Opiskelun ja töiden lisäksi Kinnunen urheilee aktiivisesti ja viettää perhe-elämää. Niiltä liikenevällä ajalla hän lukee ”pakonomaisesti” ja ostaa kirjoja jatkuvasti kasvavaan lukulistalla olevien kirjojen pinoon.

Savosta lähtöisin oleva Kinnunen on kotiutunut hyvin Jyväskylään ja yliopiston kampukselle. Teemme haastattelua Norssin urheilukentän katsomossa elokuisen iltapäivän auringossa.

”Olen tosi innoissani, että saan olla täällä. Tuossa olen käynyt juoksemassa, tuolla käyn syömässä ja tuolla kuntosalilla. Kirjasto ja Sohwi ovat tuossa ihan mäen takana. Tämä tuntuu niin kodilta, etten osaa kuvitella, että olisin missään muualla.”