Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) hakee Jyväskylän ylioppilaslehteen uutta päätoimittajaa 1.8.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. JYY on noin 12 500 yliopisto-opiskelijan muodostama julkisoikeudellinen yhteisö. Toimimme jäsentemme edunvalvonta- ja palveluorganisaationa.  

Jyväskylän ylioppilaslehti on vuodesta 1960 julkaistu lehti, joka ilmestyy painettuna kahdeksan kertaa vuodessa lukuvuoden aikana. Printtipainosten ilmestymisten väleissä juttuja julkaistaan myös verkossa. Jylkkäri on ilmaisjakelulehti, joka rahoitetaan ylioppilaskunnan budjetista ja mainostuotoista. Lehti on jaossa yliopistolla, ylioppilaskylässä sekä kaupungilla. Lehden normaalipainos on 5 000 kappaletta. Lisäksi lehdellä on omat jylkkari.fi-osoitteessa toimivat verkkosivut sekä somekanavat. 

Päätoimittajana vastaat lehden toimituksellisesta sisällöstä ja teknisestä toteutuksesta sekä toimit toimitussihteerinä. Toimituksessa työskentelee myös vuosittain vaihtuva siviilipalvelusmies sekä kaksi kertaa vuodessa vaihtuva toimitusharjoittelija, joiden rekrytointi ja työn johtaminen kuuluu päätoimittajana tehtäviisi. Lehden tekemiseen osallistuu myös avustajajoukko, jonka ohjaamisesta päätoimittajana vastaat. Työhösi kuuluu myös vastuu lehden taloudesta.  

Tehtävä vaatii taitoa lehden  suunnittelusta sekä kykyä tehdä itsenäisiä toimituksellisia päätöksiä. Tehtävän menestyksekkään hoidon edellytyksenä on yliopistoyhteisön ja ylioppilaskunnan tuntemus. 

 

Edellytämme sinulta: 

 • taitoa kirjoittaa erityyppisiä juttuja sekä editoida muiden tekstejä 
 • erinomaista suomen kielen ja hyvää englannin kielen taitoa 
 • kokemusta lehden taittamisesta, valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä 
 • kykyä ylläpitää ja kehittää lehden sähköisiä viestintäkanavia: nettisivut, sosiaalinen media 
 • soveltuvia korkeakouluopintoja 
 • kokemusta ihmisten johtamisesta 

Tarjoamme sinulle muun muassa: 

 • mahdollisuuden revitellä ja päästä julkaisemaan Suomen kiinnostavimpia juttuja 
 • mahdollisuuden kehittää luovasti lehden sähköistä viestintää (sosiaalinen media, videot, podcastit) 
 • korkeakoulukentän tarjoileman alati muuttuvan ja moniäänisen toimintaympäristön 
 • intohimoisen ja kannustavan työyhteisön 
 • mahdollisuuden hakea asumaan JYYn omistamiin asuntoihin 
 • vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen 

Päätoimittajan palkka on Journalistiliiton työehtosopimuksen mukainen, palkkaluokka IIIa. Lehden työntekijät lomautetaan kesäheinäkuuksi ja joulukuuksi, jolloin lehti ei ilmesty. Työsuhteessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. 

Mikäli olet mielestäsi kaikkien aikojen paras tuleva Jylkkärin päätoimittaja, toimita hakemuksesi, ansioluettelosi ja työnäytteesi pdf-tiedostoina 15. huhtikuuta klo 8.00 mennessä osoitteeseen toiminnanjohtaja@jyy.fi. Sähköpostin otsikoksi “Jylkkärin päätoimittajan haku”. Hakemukset kuitataan vastaanotetuksi. Tulemme ottamaan yhteyttä haussa etenevien hakemuksessaan ilmoittamiin suosittelijoihin. Lisäksi teetämme haastatteluihin kutsuttavilla ennakkotehtävän. 

 

Haastattelut järjestetään 19.20.4. rekrytointiryhmän toimesta. Samainen ryhmä tekee esityksensä valittavasta henkilöstä edustajistolle. Lopullisen valinnan tekee 41jäseninen edustajisto kuultuaan ensin kärkihakijoita. 

 

Hakemukset: JYYn toiminnanjohtaja Minna Oinas, toiminnanjohtaja@jyy.fi 

Lisätietoja: Jylkkärin päätoimittaja Tuukka Tervonen, paatoimittaja@jylkkari.fi