Tuomo – The New Mystique (Sony)

Erinomaisen debyyttinsä ja kahden sitä toistaneen vaisun levyn jälkeen Tuomo on löytänyt taas inspiraationsa. The New Mystique soi edeltäjiään elektronisemmin ja kokeellisemmin ammentaen vaikutteita 80-luvun synadiscosta hiphopiin ja drum’n’bassiin. I Don’t Dig You on silkkaa Princea, kun taas nimikkokappale robottiäänineen tuo mieleen pompöösit Kanye Westin Yeezus-seikkailut, jonkalaisia hullutteluja levyllä saisi olla enemmänkin.

TNM menettää freesiä teräänsä Keep Looking Upin tai Girlsin kaltaisilla rallattelu-biiseillä, joilla tuntuu olevan soul-levyillä kautta aikain jonkinlainen kiintiöpaikka. Kokonaisuus on kuitenkin Tuomon paras tuotos tähän mennessä ja mielenkiintoista nuorallakävelyä kokeellisemman ja perinteisemmän soulin välimaastossa.

Arttu Seppänen

”Kokeellisen perinteistä.”