Jylkkäri etsi tarvetavaraa opiskelijabudjetilla. Jyväskylästä löytää käytettynä
melkein mitä vaan, taskumatista kelpo polkupyörään.

Uusi kaupunki , uusi opiskelijaelämä ja kämppä, jonka nurkissa huutavat tyhjyys ja pari villakoiraa. Kukaan tuskin ylpistyy opiskelijaboksinsa neliöiden vuoksi, mutta olisihan se kivaa, että pikkukotiin olisi täytettä, oikein kalusteita. Äidiltä ei aina jouda edes rumaa sohvaa tai isoveljeltä vanhaa, huojuvaa hyllyä.
Onneksi kirppiksiltä voi haalia halvalla itselleen omaisuutta. Jyväskylässä on lukuisia kirpputoreja, joista useista saa myös huonekaluja.
Pyörän voi korjauttaa edullisesti esimerkiksi Työttömien tuki ry:n Uusiotuotteessa, eikä hyväkuntoisesta, käytetystä menopelistä tarvitse maksaa koko opintotukea.

Jylkkäri teki kirppiskierroksen. Rundilta löytyi kelvollista käyttötavaraa: pyörän, sohvan, tv-tason ja kirjoituspöydänja saisi noin 150 eurolla. EkoCenteristä irtosi vaatteita neljän euron kilohintaan, ja astiat kämppäänsä saa varmasti halvalla.
Moni kirpputori sijaitsee keskustan ulkopuolella, mutta bussilla pääsee melkein kaikkialle.

Kirpputoreja Jyväskylässä:
Centrum-kirpputori, Ilmarisenkatu 2
EkoCenter Harjunporras, Gummeruksenkatu 13
EkoCenter Kankitie, Kankitie 10
Seppälän Kirpputorimarket, Laukaantie 3
Kirppis Löytölähde, Kirrinpolku 4
Kirpputori Vaajapörssi, Huoltopolku 4
SPR:n kirppikset: Ahjokatu 10, Kirrinkuja 1, Keskussairaalantie 1
Fida-lähetystori, Tapionkatu 12, käynti Puutarhakadun puolelta
Huhtasuon kylätoimiston kirpputori, Nevakatu 1
Vekaratori, Vasarakatu 27 B, 2.kerros
Kivistön kirpputori, Vaajakoskentie 29
Keljon kirpputori, Sysmäläntie 1

   Oranssi sohva houkutteli löhöilemään EkoCenterissä. Komeus kustansi neljäkymppiä. EkoCenteriä pyörittävän Sovatekin työvalmentaja Soile Paavola kertoo EkoCenteristä löytyvän kaikki tarvittavat huonekalut uuteen kotiin. Sohvien lisäksi tarjolla on kirjoituspöytiä, kirjahyllyjä ja tv-tasoja. Esimerkiksi sohvat ovat tavallista halvempia. Hinta selittyy sillä, että varastossa on jonoksi asti myyntiin tulevia sohvia. Tavarat halutaan nopeasti kiertoon. EkoCenterillä on myös kujetus- ja noutopalvelu. Keskustan alueella palvelu maksaa 10 euroa, kauemmas kuljetus kustantaa 20 euroa. Kuva: Tommi Puska
Oranssi sohva houkutteli löhöilemään EkoCenterissä. Komeus kustansi neljäkymppiä. EkoCenteriä pyörittävän Sovatekin työvalmentaja Soile Paavola kertoo EkoCenteristä löytyvän kaikki tarvittavat huonekalut uuteen kotiin. Sohvien lisäksi tarjolla on kirjoituspöytiä, kirjahyllyjä ja tv-tasoja. Esimerkiksi sohvat ovat tavallista halvempia. Hinta selittyy sillä, että varastossa on jonoksi asti myyntiin tulevia sohvia. Tavarat halutaan nopeasti kiertoon. EkoCenterillä on myös kujetus- ja noutopalvelu. Keskustan alueella palvelu maksaa 10 euroa, kauemmas kuljetus kustantaa 20 euroa. Kuva: Tommi Puska
Työttömien tuki ry:n toiminnanohjaaja Matti Ihalainen kertoo useiden opiskelijoiden käyvän kuikuilemassa polkupyöriä Uusiotuotteessa (Vapaudenkatu 8). Niitä saa 40-100 eurolla. Kuvan pyörä maksaa 60 euroa, Taloyhtiöt lahjoittavat pyöriä, jotka kunnostetaan Uusiotuotteessa myyntikuntoon. Oman pyörän korjauskin on edullista, riippuen toki siitä, mikä on rikki. Renkaan vaihto maksaa 10-15 euroa. Vinkki: Sovatek-säätiölläkin on edullinen pyöräkorjaamo Pajatiellä Jyväskylässä. Kuva: Tommi Puska
Työttömien tuki ry:n toiminnanohjaaja Matti Ihalainen kertoo useiden opiskelijoiden käyvän kuikuilemassa polkupyöriä Uusiotuotteessa (Vapaudenkatu 8). Niitä saa 40-100 eurolla. Kuvan pyörä maksaa 60 euroa, Taloyhtiöt lahjoittavat pyöriä, jotka kunnostetaan Uusiotuotteessa myyntikuntoon. Oman pyörän korjauskin on edullista, riippuen toki siitä, mikä on rikki. Renkaan vaihto maksaa 10-15 euroa. Vinkki: Sovatek-säätiölläkin on edullinen pyöräkorjaamo Pajatiellä Jyväskylässä. Kuva: Tommi Puska

Elina Mäenpää
toimittaja@jyy.fi