Sain harvinaislaatuisen sähköpostivalituksen lukijalta. Näitä saa lähettää lisääkin, ohjeita tämän artikkelin pohjalla.

Itse kuljen säännöllisesti junalla Jyväskylään, ja aina huvittaa asemalta lähtevä ihmisten jono Vapaudenkadun ”paikallisliikenteen terminaaliin”. Suurin osa busseista, esimerkiksi Kortepohjaan kulkevat 18 ja 25, ajavat kuitenkin jo nyt melkein aseman ohi. Käännös yhtä risteystä myöhemmin ja pysäkki Matkakeskukselle ei sitten tullut kenellekään liikennesuunnittelijalle mieleen?

Vaan tässäpä Saaran valitus, turha tähän on lähteä enempiä lisäämään.

Hei Kimmo Kitinä, olisiko mitenkään mahdollista valittaa myös lähiliikenteessä käyttäytymisestä?

Minua ärsyttää ainakin se, että bussia odottaessa pysäkillä bussiin ryntää ekaksi aina ne, jotka haluaa maksaa kolikoilla. Parhaimmillaan muut odottaa pakkasessa tai kaatosateessa kun joku kaivelee viisisenttisiä ja kuski niitä laskee. Oikea tapa toimia olisi päästää kaikki nopeasti kortilla maksavat ensin sisälle, ja pyrkiä jonon hännille jos haluaa maksaa käteisellä. Kuitenkaan kukaan käteismaksaja ei ikinä tee näin.

Entäs sitten kun se bussi täyttyy ihan kivasti, mutta edes tuttavat eivät sitten voi mennä toistensa viereen istumaan paikkojen säästämiseksi. Pitää päästä siihen vastapäiseen penkkipariin ja sieltä sitten huudellaan koko matka sille tuttavalle joka istuu vastapäätä, sen sijaan että istuttaisiin viereisillä tuoleilla.

Puhumattakaan bussipysäkeillä tupakoivista. Sitä tupakkaa mennään polttamaan vähän kauemmas, ei siihen missä kaikki odottavat busseja. Varsinkin sadesäällä on ihan helvetin hauskaa kun kaikki bussinodottajat pakkautuvat pysäkin alle sateensuojaan ja joku keksii panna tupakaksi. Kaikki kärsii.

Miksei sitä tupakkaa voi polttaa jo matkalla pysäkille, miksi se pitää polttaa siinä? Koko bussi helposti haiskahtaa tupakalle kun se kaksi sekunttia sitten tupakoinut astuu sisälle.

Mutta näin. Kiitos että sain nyt edes tänne valittaa.

-Saara

 

Kiitokset Saaralle viestistä, terveisin pennosiaan aina kaikkien edessä kaiveleva Kimmo.

Kimmo Kitinä

Twitter: @KKitina

Miten niin ei saisi valittaa? Tässä blogissa päästellään ylimääräisiä urputushöyryjä asioista, jotka ovat liian pieniä vaiettaviksi. Onko sinulla valittamista? Ota yhteyttä ja kerro, mitä tässä blogissa pitäisi käsitellä. Valita Facebookissa tai annyymisti osoitteeseen valitusventtiili@jylkkari.fi.