Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksen matoista on havaittu haihtuvan haitallisia VOC-yhdisteitä. Yhdisteet syntyvät lattiassa käytetyn pintamateriaalin reagoidessa ilman kanssa.

Muovipinnoitteisia mattoja on ainakin Agoran B- ja C -siivissä, ja ne tullaan vaihtamaan mahdollisimman pian. Remontin laajuudesta ei kuitenkaan vielä ole varmuutta, sillä rakennuksen kaikkia osia ei ole vielä tutkittu. Yliopiston hallintojohtaja Kirsi Moisanderin mukaan yliopisto aikoo selvittää tilanteen huolellisesti.

VOC-yhdisteet voivat aiheuttaa silmien limakalvojen ärsytystä, hajutuntemuksia ja päänsärkyä. Jyväskylän yliopiston tilapalveluinsinööri Heli Vertamon mukaan kaikki matot, joissa havaitaan pinnoitteen hajoamista, tullaan vaihtamaan. Syy tähän on se, että vaikka pitoisuudet ovatkin pieniä, herkimmät saattavat silti reagoida. Tällä hetkellä yliopiston tietoon ei ole tullut vakavampia oireiluja.

Jyväskylän yliopisto on Agoralla vuokralla, mutta vastaa kuitenkin tilan ylläpidosta ja kunnostuksesta. Agora on rakennettu vuonna 2001.