JYYn toimitusjohtaja Marko Huttunen haaveilee ylioppilaskunnan palveluiden viestinnän tehostamisen lisäksi maratonin juoksemista. Kuva: Tatu Onkalo

Ylioppilaskunnan ihka ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi valittiin viime keväänä Marko Huttunen.

Huttunen on 41-vuotias kauppatieteiden maisteri Jyväskylästä. Työt ylioppilaskunnassa ovat lähteneet hyvin käyntiin, ja aikaisemmin muun muassa Kampus Datan hallituksessa istunut mies toteaa työn olevan erittäin mielenkiintoista.
Toimitusjohtajan töihin kuuluvat niin JYYn rakennuspuolen kuin muunkin liiketoiminnan hoitaminen. Huttunen korvaa toimitusjohtajana JYYn entisen kiinteistöpäällikön Osmo Kääriäisen.

”JYY on konsernina laaja ja mielenkiintoinen kokonaisuus. Täällä kiinnostaa myös se, että JYYssä on kehittämismahdollisuuksia”, Huttunen toteaa.
Sellaiseksi hän nimeää esimerkiksi JYYn asumisen ja muun liiketoiminnan palveluiden selkeämmän näkyvyyden ylioppilaskunnan jäsenille.

”Liiketoiminnan palvelujen osalta toivoisin selkeämpää viestintää.”

Huttunen on aiemmin työskennellyt muun muassa Jykes Kiinteistöt Oy:lla sekä NCC:lla, joissa molemmissa hän toimi kiinteistöjen ja liiketoiminnan kehittämisen ammattilaisena. Myös JYYn toimitusjohtajana yksi hänen suurimmista vastuistaan liittyykin Kortepohjan ylioppilaskylään.

”Itse koen Kortepohjan kehittämisen hyvin tärkeänä. Sinne olisi tärkeä saada monipuolinen väestörakenne, joka hyödyttäisi myös opiskelijoita monipuolisten palvelujen muodossa”, Huttunen sanoo.

Hänellä on mielessään myös muita opiskelija-asuntoihin liittyviä hankkeita.

”Kortepohjan lisäksi meillä voisi olla keskustan ja kampuksen alueella asuntoja. Se sitoo paljon pääomaa, mutta riskit ovat toisaalta pienet. Pitkällä aikavälillä kuitenkin tarvitaan uutta liiketoimintaa rahoittamaan JYYn jäsenpalveluita, eli varsinaista toimintaa”, Huttunen pohtii.

Rakennusprojektien suunnittelun ja johtamisen lisäksi uudella toimitusjohtajalla on kokemusta myös käytännön töistä, sillä hän on työskennellyt aikaisemmin muun muassa lihamestarina.
Kabinetteihin Huttunen ei ehdi jämähtää muutenkaan, siitä pitää huolen kotona odottava 2-vuotias tytär.

”Minulle asiakasorientoituneisuus on aina ollut tärkeää. Toivon, että JYYn palvelut näkyisivät opiskelijalle tästä eteenpäin vieläkin paremmin”, hän toteaa.

JYYllä on tänä vuonna aloittanut muitakin uusia ihmisiä, sillä Anssi Kuivisto aloitti talouspäällikkönä syksyllä. Hän korvaa eläkkeelle jääneen Maija Saarniston.