Ilkka Hasanen. Kuva: Tatu Onkalo

Kampus Data Oy:n uutena toimitusjohtajana aloitti viikko sitten insinööri Ilkka Hasanen, 52. Hasanen on aikaisemmin työskennellyt teknologiayritys IBM:llä konsultoinnin sekä liiketoiminnan kehityksen ja myynnin johtotehtävissä.

Uusiin haasteisiin Hasanen tarttuu mielenkiinnolla. Kampus Datan kilpailukyvyn kehittäminen on Hasasen pitkän tähtäimen tavoite. Liikkeelle on kuitenkin lähdettävä perusasioista.

”Päivittäisen liiketoiminnan jatko on turvattava ensin, jotta voidaan lähteä suunnittelemaan tulevaa. Yrityksellä on vankka perusta ja osaaminen, joten monet asiat rullaavat itsestään”, Hasanen kertoo.

Hasanen on valmistunut insinööriksi Jyväskylän teknillisestä oppilaitoksesta ja asunut Jyväskylässä yli 30 vuotta ennen muuttoaan pääkaupunkiseudulle. Paluu juurille tuntuu luonnolliselta, ja Hasanen kutsuukin Jyväskylää kotikaupungikseen.

”Tämä on vireä kaupunki. Toki asiat ovat muuttuneet 16 vuoden aikana, kun olen ollut muualla. Nyt täytyy selvittää, miten Kampus Data voisi vastata parhaiten nykyisten markkinoiden tarpeisiin”, Hasanen toteaa.

Kampus Data on Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan omistama tytäryhtiö, jonka toimipisteet Jyväskylässä ja Tampereella työllistävät noin 20 työntekijää. Kampus Datan valikoimiin kuuluu muun muassa tietokoneita, niiden oheislaitteita ja ohjelmistoja sekä niihin liittyviä palveluita.