On tietysti mukavaa, että yleinen wc on helposti löydettävissä ja näppärästi lähellä, jos vaikka edellinen ilta haluaa nopealla aikataululla vatsasta ulos.

Mutta kyllä niihin vessahommiin olisi kiva saada jonkinlaista yksityisyyttäkin. Ei ole mukavaa istua asioilla, jos vilkkaan julkisen tilan ja pöntön erottaa vain pari metriä ja heppoinen ovi. Vaikka ulos ei näe, tuntuu siltä että istuisi keskellä käytävää.

Astetta tukalammaksi tilanne käy pienissä toimistotiloissa. Siinäpä istut molskauttelemassa ja mietit, että tuossa parin metrin päässä joku yrittää keskittyä työskentelyyn kuullessaan samalla ruokavaliosi kuitupitoisuudesta.

Eikä tietenkään edes puhelin voi juuri sillä hetkellä soida tai kopiokone alkaa ruksuttaa.

Arkkitehdeille siis vihjeenä: jos vessa on pieni, sijoittakaa se jonnekin piiloon. Opastekyltit on keksitty.

Kimmo Kitinä

@KKitina

Miten niin ei saisi valittaa? Tässä blogissa päästellään ylimääräisiä urputushöyryjä asioista, jotka ovat liian pieniä vaiettaviksi. Onko sinulla valittamista? Ota yhteyttä ja kerro, mitä tässä blogissa pitäisi käsitellä. Valita Facebookissa tai annyymisti osoitteeseen valitusventtiili@jylkkari.fi.