Fysiikan, matematiikan ja tietotekniikan opiskelijoiden ainejärjestön Ynnän toimistoon murtauduttiin viime yönä. Varkaan mukaan lähti turvasäiliö, jossa oli n. 650 euroa ainejärjestön varoja.

“Tunnelmat ovat hämmentyneen huvittuneet. Kevyttä vitutusta”, kuvaa ainejärjestön hallituksen puheenjohtaja Jyri Hämäläinen.

Hämäläisen mukaan taloudellinen tappio ei ole ainejärjestölle merkittävä. Hän toivoo, että tiloihin saataisiin tulevaisuudessa enemmän valvontakameroita.

Turvallisuuspäällikkö Olli-Pekka Laakso Jyväskylän yliopistolta kertoo, että rakennuksen ulkokuoressa ei näy murtojälkiä. On siis mahdollista, että varas on piiloutunut rakennukseen ennen sulkemisaikaa.

 

Ynnän toimistoon murtauduttiin viime vuonna kahdesti. Varas kävi noin puolitoista vuotta sitten läpi useiden muidenkin ainejärjestöjen tiloja. Haaviin jäi myös tällöin lähinnä käteistä rahaa. Laakso arvelee, että kyseessä on jälleen sama henkilö.

Laakso suosittelee, että ainejärjestötilat tyhjennettäisiin arvotavarasta. Hän myös toivoo, että järjestöt ilmoittaisivat mahdollisista murtojäljistä poliisin lisäksi myös hänelle.

 

Päivitetty klo 13.49.

Korjattu klo. 12.36: Rahoja vietiin 650 euroa, ei 6500 euroa.