Lozzista ei saa enää laktoositonta maitoa. Syy: koska muistakaan Sonaatin ravintoloista ei saa, olisi epäreilua tarjoilla sitä yhdessä paikassa (lue Jylkkärin juttu tästä). Näinkö se tasa-arvo toimiikin!

Minä vaadinkin nyt ehdottomasti lisää tasa-arvoa.

Ilokivestä täytyy ehdottomasti poistaa valkosipulilevite, koska ei sitä ole muissakaan ruokaloissa.

Kaikkiin ruokaloihin olisi syytä jättää leipäpöytään vain Koulunäkki. Ihan vaan varmuuden vuoksi, sillä Piatossa käyvähän saattaa saada ihan erilaista leipää kuin Ylistönrinteellä lounastaja, puhumattakaan Ilokivestä, joka tarjoilee ihan omia sapuskojaan muutenkin.

Koko Ilokiven ovi siis säppiin!

Ylipäätään kannattaisi varmaan tarjoilla kaikissa yliopiston ruokaloissa samaa ruokaa joka päivä, ihan vain varmuuden vuoksi. Onhan se nyt perseestä, että eri lounaspaikoissa saattaa olla epätasa-arvoisessa asemassa, jos sattuu olemaan allerginen vaikka kalalle, herneelle, pähkinälle tai jos ei uskonnollisista syistä voi syödä sikaa tai nautaa.

Enkä muutenkaan halua miettiä, kuinka paljon parempaa ruokaa olisin saanut, jos olisinkin mennyt naapurirakennukseen syömään. Parasta tarjoilla joka ruokalassa pelkkää makaronivelliä, se on ainakin tasa-arvoisesti pahaa. Ja juomaksi kraanavettä.

Kimmo Kitinä

Twitter: KKitina

Miten niin ei saisi valittaa? Tässä blogissa päästellään ylimääräisiä urputushöyryjä asioista, jotka ovat liian pieniä vaiettaviksi. Onko sinulla valittamista? Ota yhteyttä ja kerro, mitä tässä blogissa pitäisi käsitellä. Valita Facebookissa tai annyymisti osoitteeseen valitusventtiili@jylkkari.fi.