Vaateliikkeen kalustukseen kuuluu olennaisesti peili, mutta monissa rättikaupoissa tätä ei tunnuta oikein hahmottavan.

Vai kuinka moni meistä menee muka sovituskoppiin kokeilemaan hattua tai talvitakkia? Koppihan on oikeastaan riisumista, ei pukemista varten, eikä monen vaatekappaleen sovitukseen tarvitse riisua kuin korkeintaan päällystakki.

Mitä varten siis peileissä pihtaillaan? Miksi niin usein saat kävellä sovittamasi takki päällä pitkin kauppaa, vain huomatakseni että näytät eskimoteltalta tai teini-ikäiseltä tai takki on muuten vaan susiruma? Sitten huomaat vielä kävelleesi jonnekin rintsikkaosastolle ja mietit, että näitäkö tällä kaupan ainoalla julkisella peilillä sitten sovitellaan.

Kimmo Kitinä

Twitter: KKitina

Miten niin ei saisi valittaa? Tässä blogissa päästellään ylimääräisiä urputushöyryjä asioista, jotka ovat liian pieniä vaiettaviksi. Onko sinulla valittamista? Ota yhteyttä ja kerro, mitä tässä blogissa pitäisi käsitellä. Valita Facebookissa tai annyymisti osoitteeseen valitusventtiili@jylkkari.fi.