Indica – Akvaario (Suomen musiikki)

Indica on tehnyt uudenlaisen levyn. Vähemmän fantasiaa, enemmän elämää. Vähemmän ylimonimutkaisia sävellyksiä ja kymmentätuhatta viuluraitaa, enemmän iskelmää.

Mikäs siinä. Valitettavasti on niin, että kun Indican musiikin riisuu niin simppeliksi kuin uusi albumi Akvaario on, jäljelle tuntuu jääneen vain kasa keskinkertaista poprockia. Tämä levy ei sykähdytä sanoituksilla, mutta ei toisaalta vie mukanaan omaperäisyydellään. Biisi toisensa jälkeen sisältää kyllä mukavia oivalluksia tai nätisti muotoiltuja ajatuksia, mutta vain lauseen verran – loppu sanoitus kääntyy liian usein latteuksiksi. Harmillista, sillä laulajan ääni taipuisi kyllä tulkintoihin.

Jotkut kappaleet taas huutavat sitä vanhaa kunnon Indicaa ja astetta överimpää sovitusta. Ymmärrän kyllä halun uudistua, mutta nyt tuntuu että pesuveden mukana meni aika paljon myös sitä, mikä bändissä oli hyvää.

Kyllä levyltä pari hopeahippusta löytyy. Helposti rullaavassa Suunta on vain ylöspäin -kappaleessa on kesähittiainesta. Tuule tuuli -slovari vie siihen sopivan pateettiseen tunnelmaan, jonka Indica niin kauniisti osaa.

Tatu Onkalo

”Hauskaa, kuinka laulaja Jonsu onnistuu edelleen kuulostamaan aika-ajoin niin Maija Vilkkumaalta, Terhi Kokkoselta kuin PMMP:ltäkin.”