Sumupuu – Constellation of Choises

Constellation of Choises on Sumupuun eli “Jyväskylään juurtuneiden” Aatu Kulosen ja Mikko Valtosen debyyttialbumi, jossa kuuluu folkahtavan kitaran lisäksi myös miesten välinen ystävyys.

Levy vaatii useamman kuuntelukerran vakuuttaakseen. Ja kun sille antaa siihen mahdollisuuden, se myös sen tekee. Tämä levy on hieno osoitus siitä, miten yksinkertaiset asiat joskus oikeasti riittävät. Kulosen ja Valtosen laulu on rosoisuudessaan todella kiinnostavaa, ja Lontoon kielen ääntämisessäkään ei ole mitään vikaa. Kyllä Jyväskylässä osataan!

Laulun ja perinteisen kitaroiden lisäksi levyllä soivat ukulele, cajon-rumpu sekä Tuure Tammin trumpetti ja flyygelitorvi. Myös Veera Määtän huilu soi kauniisti, puhumattakaan neljässä kappaleessa vierailevan Sini Marja-Ahon äänestä. Hänen laulamansa Let’s Give to the Devil What Belongs to the Devil kuuluu ehdottomasti levyn parhaimmistoon.

Kuuntelin kerran. Toisenkin. Ja aion kuunnella vastaisuudessakin.

Suvi-Tuulia Nykänen

“Levyn kannet ovat vielä musiikkiakin kauniimmat.”