Symbologian professori Robert Langdon havahtuu vieraassa sairaalahuoneessa ruhje päässään. Hänellä ei ole muistikuvia muutamasta edellisestä vuorokaudesta, vain sekava harhanäky piinaa häntä.

Firenzen vanhojen rakennusten keskellä Langdon etsii muistojaan sekä selitystä takkinsa taskusta löytyneelle esineelle aseistettujen takaa-ajajien lähestyessä. Vastaukset näyttävät kietoutuvan Dante Alighierin Jumalaisen näytelmän ympärille.

Dan Brownin uusin kirja ei tarjoa samankaltaisia vuosisatoja punottuja salajuonia kuin Da Vinci –koodi. Symbolien tulkitseminen on vaihtunut rakennusten ja taideteosten historian tarkkaan kuvaukseen, joka varmasti puuduttaa taidehistoriasta piittaamattomia.

Inferno on kuitenkin mukaansatempaava kirja, joka valottaa myös ihmiskunnan synkkää tulevaisuutta. Väestönkasvun ongelmat räjähtävät kirjan sivuilta lukijan pohdittaviksi.

Laura Kuivalahti