Minna Tiainen aloitti Jylkkärin päätoimittajana helmikuun ensimmäinen päivä.

Kun JYYn edustajisto oli toimittanut hikisen valintaprosessin, uusi päätoimittaja Minna Tiainen aloitti perusteellisen sukelluksen Jylkkärin käytäntöihin. Ylä-Ruthilla ja Vakiopaineessa käynnistynyt harjoittelu jatkuu nyt Opinkiven toimituksella.

“Entinen toimitus on saanut tämän pyörimään niin hyvin, että pitää vaan yrittää päästä pyörään itse mukaan. En ole ennen toimittajan pestiä Jylkkärissä käyttänyt edes mäkkejä, joten nyt ensimmäinen tavoite on saada lehti painoon ajoissa.”

Lehtityötä Tiainen on tehnyt jo pidempään parissa sanomalehdessä. Opiskelijalehteen hän halusi, koska aiheet koskevat ja kiinnostavat enemmän myös itseä.

“Olen aina tykännyt koordinointi- ja suunnittelutyöstä, ja ajattelin että se sopisi minulle,” Tiainen kertoo syyksi hakea päätoimittajaksi.

 

Uusi päätoimittaja haluaa kehittää lehden sisältöjä ja verkkojulkaisutoimintaa.

“Uutistoiminta on jo ollut sen verran korkeatasoista, että sen parantamisesta en ala hehkuttamaan, mutta muun tyyppisten juttujen kehittämiseen voisi panostaa. Voisi myös katsoa, olisiko mahdollista saada päivitettyä verkkoa vähän nopeammin. Siten, että jos jotain kampuksella tapahtuu, niin Jylkkärin sivuilta voisi saada lisätietoa.”

Nopeasti edessä on myös uuden toimittajan valinta.

“Joku uutissuuntautunut tyyppi, jolla on omat verkostot ja joka tuntee yliopistoyhteisöä, olisi hyvä. Sellainen joka itsekin tuottaa ja miettii, ettei tarvitse sanella tehtäviä.”

Tiaisen mukaan olisi toisaalta hyvä, jos tulevan toimittajan työrytmi olisi lähellä omaa.

“En ole pidemmän päälle viimeisen hetken puurtaja. Hermostun sellaisesta liikaa. Olen enemmän aamupäiväaktiivinen ihminen.”

 

Tiaisen voi bongata matkalla Kortepohjan ja kampuksen väliltä tai esimerkiksi Laajavuoren hiihtoladuilta.

“Muut vapaa-ajan mahdollisuudet pitää vielä löytää, kun on päässyt paremmin asettumaan.”

Tiainen on reissannut viime ajat, koska edellinen työ oli Lahdessa, opinnot Jyväskylässä ja osa kaveripiiristä Saksassa.

Hän toivoo, että Jylkkärin lukijat alkaisivat myös kirjoittaa entistä enemmän lehteen.

“Olisi kivaa saada mahdollisimman monenlaisia opiskelijoita mukaan joka puolelta kampusta. Ei kannata ajatella, että journalismi olisi liian vaikeaa. Jos joku on vierasta, niin voidaan auttaa täällä toimituksella.

 

Minna Tiainen

  • 25-vuotias
  • Maisterin tutkinto englannin kielestä ja kandidaatin tutkinto journalistiikasta
  • Jatko-opinto-oikeus soveltavaan kielitieteeseen
  • Suomen, englannin, saksan ja ruotsin kielet sujuvat

 

Aiheesta lisää