Joukko yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoita on kannellut tiedekunnan miesprofessorista syyttäen häntä seksuaalisesta häirinnästä.

Jylkkärin tietojen mukaan yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaani Timo Ahonen käsittelee häirintätapausta, jossa opiskelijat ovat kannelleet eräästä tiedekunnan professorista. Ahonen ei halua tapausta kommentoida.

“En tiedä, mitä voin tässä sanoa”, sanoo Ahonen.

“Sen verran varmaankin, että jos tällainen tilanne olisi, niin se hoidettaisiin niin, että ensin molempia osapuolia kuultaisiin erikseen. Sen jälkeen – jos molemmille osapuolille sopii – pidettäisiin yhteinen palaveri, jossa sovittaisiin pelisäännöt, joilla ongelma korjaantuu. Sitten sovittaisiin seurantapalaveri, jossa varmistettaisiin, onko tilanne korjaantunut”, sanoo Ahonen.

Asiasta tietävät opiskelijat ovat peloissaan tilanteen vuoksi. Moni on kertonut asiasta Jylkkärille, mutta kieltäytynyt ehdottomasti esiintymästä nimellään peläten opintojensa vaikeutuvan. Monilla on ollut myös epävarmuutta siitä, käsitelläänkö asia vakavasti.

Jylkkäri pyysi asiaan liittyviä asiakirjoja julkisilta osin, voidakseen vastata kysymykseen siitä, miten asiaa käsitellään. Asiakirjoja tai niiden osia ei saatu.

“Mikäli meillä olisi esittämäsi kaltainen tapaus tiedekunnassame, joutuisimme tarkoin pohtimaan, miltä osin siihen liittyvät varhaisen puuttumisen menettelyyn liittyvät muistiot olisivat julkisia”, sanoo Ahonen.

“Pahin lopputulos olisi käsittääkseni viesti siitä, että tällaisen varhaisen tuen luottamukselliset keskustelut ja niiden sisältö voi koska tahansa ilmestyä ylioppilaslehden sivuille”, hän jatkaa.

Aiheesta lisää: