Häirintätapauksien käsittely ei ensisijaisesti kuulu lehtien palstoille. Sen sijaan häirintätapauksien käsittelemisen käsittely Jylkkärissä on mielestäni perusteltua.

Mainituista häirintätapauksista saatujen tietojen varmistaminen on liki mahdoton työ etenkin, kun asioista tietävät harvoin haluavat tai edes voivat puhua nimellään. Luonnollisesti eri osapuolet ovat myös hyvin erimielisiä siitä, mitä on tapahtunut.

Se puoli asiasta ei onneksi Jylkkärille oikeastaan kuulukaan. Sen sijaan keskusteluissa esiin tuleavat pelot ja käsitykset siitä, ettei häirintäasioita pystytä yliopistossa kunnolla käsittelemään, ovat syynä siihen, että Jylkkäri ottaa esille nämä tapaukset.

Rehtori Sallista pyydettiin vastaamaan Jylkkärin kysymyksiin tiistai-iltapäivänä. Vastaukset olisimme tarvinneet torstaiaamuun mennessä. Julkaisemme vastaukset sitten, kun ne saamme Jylkkärin verkkoversiossa tämän juttupaketin yhteydessä.

Aiheen käsittely ilman konkreettisia esimerkkejä on uskoakseni palstatilan hukkaa. Konkreettisiin esimerkkeihin viittaaminen taas sulkee ihmisten suut ja saattaa aiheuttaa turhaa kärsimystä eri osapuolille. Tätä olemme pyrkineet välttämään nimettömyydellä.

Selväksi on käynyt, että häirintää tapahtuu Jyväskylän yliopistolla, kuten tämän kokoisessa organisaatiossa sopii odottaa, mutta siitä ei puhuta. Niinpä jokainen häirinnän uhri ja häirinnästä syytetty tuntuu kokevan kohtuutonta yksinäisyyttä ja epävarmuutta asioiden käsittelystä.

Toimitus on kiinnostunut kuulemaan niin myönteisiä kuin kielteisiä kertomuksia siitä, miten häirintätapauksia on Jyväskylän yliopistossa hoidettu. Toimitukseen voi olla yhteydessä myös luottamuksellisesti.

Aiheesta lisää: