Osuuskauppa Keskimaa organisoi töitä uudelleen. Työnantaja on tänään esitellyt luottamusmiehille muutoksia, jotka seuraavat ennen kaikkea Sipooseen avatusta S-Ryhmän uudesta logistiikkakeskuksesta sekä päivittäistavarakaupan puolella kehittyvästä tuotteiden tilaamisen automatisoinnista.

Keskimaa ei kuitenkaan esitä työntekijöiden irtisanomisia tai tuntien vähentämistä. Myös työntekijöiden palkat säilyvät näillä näkymin ennallaan, kertoo yhtiön pääluottamusmies Tuomo Leppänen.

Yhtiön market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Raija Rantanen vahvistaa, että yhtiöllä ovat käynnissä yt-neuvottelut. Hän ei kuitenkaan halua kommentoida sitä, vaikuttaako töiden uudelleenjärjestely siihen, miten uusia työsopimuksia tehdään tai sijaistyövoimaa rekrytoidaan.

Luottamusmies Leppäsen mukaan mitään rekrytointikieltoa työnantaja ei ole asettanut. Leppäsen mukaan pitkällä tähtäimellä on mahdollista, että joidenkin työntekijöiden palkat alenevat, kun tehtävät muuttuvat. Työnantaja on hänen mukaansa kuitenkin varautunut tällaisiin tilanteisiin pitkällä siirtymäajalla.

Keskimaa tiedottaa muutoksista työntekijöilleen huhtikuun lopulla.