Ei hakutuloksia.

Naisten seksikartelli

”Panette meidät viralta!”, huudahti epätoivoinen prostituoitu seksuaalisen vallankumouksen vapauttamille naisille. Hänen huolensa
oli aiheellinen. Naisten enemmistön toiminta suhteessa seksiin on kuin OPECin toiminta öljyn suhteen. Mitä pienempi on tarjonta, sitä korkeampi on hinta. Jos kaupasta saa maitoa, mies ei osta lehmää.
Seksikartelli tarkoittaa siveellisten naisten liittoumaa halpaa seksiä tarjoavia naisia vastaan. Kartellia pidetään yllä sanktioiden avulla.
Halpoja naisia huoritellaan, jotta he palaisivat siveelliseen ruotuun.

Seksikartellivietti on mustasukkaisuuden kaltainen biologinen ilmiö. Kumpikin suuntautuu kilpailevia naisia vastaan, mutta seksikartellilla ei ole yksittäistä suojeltavaa objektia.
Seksikartellivietti selittää, miksi monet naiset ovat hyvintuohtuneita prostituutiosta, vaikka heillä itsellään ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Myös termin ”naiskaupan uhri” feministinen suosio kumpuaa samasta lähteestä, vaikka ylivoimainen enemmistö naisista tulee seksityöhön vapaaehtoisesti.
Konservatiivit ja feministit yrittävät väittää vastahakoiselle prostituoidulle: ”Sinä olet uhri, usko jo!”. Prostituoidun epätoivoiset selittelyt vapaaehtoisuudesta kaikuvat kuuroille korville.
Prostituoitujen ”väkisin uhriuttaminen” tekee konservatiivien ja feministien vaatimuksista oikeutetumpia. Heidän saamansa myötätunto olisi vähäisempää, jos he kertoisivat totuuden: meillä on viettiperäinen tarve vastustaa seksuaalista kilpailua.

Uhkaa seksikartellille edustavat myös ulkomaiset vaimot. Thaimaalainen nainen stereotyyppinä horjuttaa suomalaisen naisen asemaa asettaessaan uuden korkeamman standardin.
Jos Suomeen tulvisi runsaasti ”seksuaalisesti ja kodinhoidollisesti palvelualttiita” vaimoja ulkomailta, suomalaisten vaimoksi haluavien naisten olisi pakko vastata kilpailuun tarjoamalla miehille samanlaisia etuja. Se olisi seksikartellin konkurssi.

Henry Laasanen

Kirjoittaja on jyväskyläläinen miesasiamies, tasa-arvon ja pariutumisen asiantuntija.

 1. Sakari Ellonen

  Prostituutioon ihmiskaupattujen henkilöiden lukumäärä liikkuu miljoonissa, ja siinä on mukana vain rajojen yli liikkuvat uhrit. En lähde väittelemään siitä, onko niitä vapaaehtoisia vielä valtavasti enemmän, mutta on todella groteskia vertailla yhden oikeutta ostaa tai myydä seksiä siihen, että toinen joutuu myydyksi seksiorjaksi.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. EEHOH

  Suomessa ihmiskauppatapaukset ovat erittäin harvinaisia prostituution yhteydessä. Sen sijaan erilaisten rakennusmiesten yms yhteydessä toki Suomessakin on ihmiskauppaa tavattu.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. RacismWatch

  Ihmiskauppa-ilmiö on rasistien luoma mytti, jolla lietsotaan muukalaisvihaa. Ulkomaalaisiin kohdistuvista ennakkoluuloista yleisin on se, että ulkomaalaiset ovat taipuvaisia rikollisuuteen ja väkivaltaisuuteen. Rasistien ihmiskauppa-myytin mukaan ulkomaalaisten tulosta maahamme seuraa väkivaltaa, järjestäytynyttä rikollisuutta, huumerikollisuutta ja pedofilaa maahamme. Siksi heidän mukaansa rajat täytyy sulkea ulkomaalaisilta ja maahanmuutolta.

  Tyypillisiä rasistisia kommenteja ovat esittäneet esimerkiksi kirjailija Stieg Larsson ”Ulkomaalaiset ovat perustaneet raiskausleirejä Eurooppaan” tai lähinnä Tarzan ja James Bond -elokuvista lainattu väite, jonka mukaan nigerialaiset pakottavat naisia voodoolla seksiin.

  Jos vaahtoat ihmiskaupasta – olet rasisti. Kannat aina itse vastuusi omista puheistasi ulkomaalaista.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. jek

  Henry on ymmärtänyt toimeentulostaan huolestuneen prostituoidun huudaduksen ”Panette meidät viralta!” väärin. Seksuaalisen vallankumouksen vapauttamat naiset kun pistävät huorat viralta sen takia, että jakavat pimppaa ihan ilmaiseksi, eivät sen takia, että rajoittaisivat pimpan jakelua kuin OPEC öljyä.

  Henryn ajatuskulkua seuraten olisi loogisempaa väittää, että aiemmin kirkolla ja prostituoiduilla (tai pikemminkin bordellilaitoksella ja parittajilla) oli yhteinen seksikartelli, joka piti siveiden naisten jalat ristissä, ja että se seksikartelli olisi purkautunut kiitos ehkäisypillerin, joka antaa naisille mahdollisuuden harrastaa niin paljon seksiä kuin huvittaa ilman pelkoa raskaudesta. En väitä näin, koska toisin kuin Henryn fantasioissa, todellisuudessa seksuaalisuus, valta ja talous sekä niihin liittyvät normistot muodostavat monimutkaisen verkoston, joka ei typisty siihen, kuka jakaa pimppaa, kuinka paljon ja millä hinnalla.

  Siinä Henry toki on oikeassa, että monet feministit suhtautuvat hyvin kielteisesti (ja myös sisäisesti ristiriitaisesti) prostituutioon. Esimerkiksi Naisasialiitto Unionin Tulva-lehden viimeisimmässä numerossa haastateltiin Pro-Tukipisteen työntekijää, jonka mukaan yhteistyö naisjärjestöjen kanssa on vaikeaa juuri tuon ”Sinä olet uhri, usko jo!” -asenteen takia. Samassa lehdessä Unskan yhdeksi päämääräksi kuitenkin määritettiin seksin ostamisen täyskielto.

  Prostituutio on teema, josta kernaasti näkisin enemmän yhteiskunnallista keskustelua – esim. Anna Kontulan Punaista eksodusta (tutkimus suomalaisista prostituoiduista) on kommentoitu minusta aika vähän. Mutta ajatus ”biologisesta seksikartellivietistä” on lähinnä facepalmin arvoinen.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 5. sul on mun luonto

  No, ensimmäiseksi kirjoituksesta saa käsityksen, että ei ole tietämystä elämisestä suomalaisen naisen ja/tai ulkomaalaisen naisen kanssa. Suosittelen vilpittömästi avartamaan sitä perinteistä ja usein hyvin virheellistä käsitystä mm. venäläisistä ja thaimaalaisista naisista (molempia kuuluu ystäväpiiriini). Voin kertoa, että kovinkaan moni heistä ei tyytyisi siihen, mihin ns. tavallinen suomalainen nainen tyytyy arjessaan suomalaisen miehen kanssa. Jo pelkästään esim. venäläinen kulttuuri edellyttää miestä hemmottelemaan naista tavalla, jota monellakaan ns. tavis suomalaisella tallukalla ei tod. ole varaa tehdä. Lompakossa voi tosin olla potkua sen verran, että pääsee ”maistamaan”, ja parhaimmille mainosmantereille lomailemaan. Arki onkin sitten ihan jotain muuta. Harvasta suomalaisesta miehestä on siihen ;), ja tämä on ihan karu tosiasia – ei ole kovin montaa, jolla olisi munaa siihen arkielämässä, jotta se ”palvelija ja kodinhengetärkin” tulisi esiin.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 6. Mauno Voutilainen

  Kyllä prostituutiolla on aina tarpeensa ja kysyntänsä, halut, eli vitut ja kalut kun eivät aina kohtaa, kuten toivoisi kohdattavan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 7. Mauno Voutilainen

  Koskas naiset ihan tyhjätaskulle antaa, harvemmin, itse syrjäytyneet toiselle syrjäytyneelle jonkin verran. Jos joskus kävisin maksullisissa naisissa, niin toivoisi tällöin nuorta ja tiukkaa pillua, kun tähän mennessä olen joutunut tyytymään, silloin kun olen armosta naista saanut, vähän rupsahtaneisiin ja muutenkin viallisiin, yhtä lukuunottamatta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 8. ei mikään lutka

  ”Thaimaalainen nainen stereotyyppinä horjuttaa suomalaisen naisen asemaa asettaessaan uuden korkeamman standardin.” Oh goody 😀 Niin, kyllähän se suomiämmät on vaan katkeria ja kateellisia, kun 40v kaljamahainen ”tosimies” ostaa itselleen pikku palvelijan Thaikkulasta. Tasokasta! Onko nää jotkin karjamarkkinat? Unohdat sellaisen pikkuseikan (johon jotkut haihattelijat vieläkin uskoo) kuin rakkaus. Jotkut ihan oikeasti pitävät sitä tärkeänä parisuhteessa. Varmasti sillä ostetulla thaimaalaisvaimolla voisi mennä paljon huonomminkin jos se mies on yhtään kunnollinen edes, mutta en nyt alkaisi hirveästi hehkuttamaan tällaisesta avioliitosta, joka on lähinnä kauppasuhde.

  Olen kyllä aivan samaa mieltä tästä naisten huorittelusta, että siihen ei ole syynä mikään vilpitön moraalinvartiointi, vaan aivan muut syyt. Joitain huolestuttaa, että miten käy miesten sitoutumishalukkuudelle, jos seksiä saa muutenkin. Jotkut selittävät seksin myynnin vastustamistaan sillä, että huorat houkuttelevat aviomiehiä pettämään. Hih, eihän sillä miehellä tietenkään ole mitään osuutta asiaan. Mutta ne takakireät feministit eivät ole ainoita jotka huorittelevat naisia joilla on jonkinmoista seksielämää, miehiltä tätä kuulee paljon enemmän. ”Käytetty nainen ei ole minkään arvoinen” jne hevonkukkua.

  On kyllä todella harhaista, jos väitetään että suurin osa seksityöläisistä tekee työtään puhtaasti omasta halustaan. Suurimmalla osalla syynä on taloudellinen ahdinko, josta ei ole muuta poispääsyä. He ovat uhreja, jos heidän ahdinkonsa johtuu naisten huonosta asemasta, joka tekee tulonhankkimisesta ylivoimaisen vaikeaa muuten kuin myymällä seksiä. Näitä naisia pitäisi auttaa pääsemään normaaleihin töihin kiinni.

  Mutta voin myös vahvistaa, että on naisia jotka ryhtyvät seksityöhön, vaikka pakottavaa rahallista tarvetta ei olisikaan. Osa feministeistä haluaisi kovasti nämäkin naiset ”uhriuttaa”, sillä heidän maailmankuvaansa ei sovi että nainen tienaa vartalollaan. Jotkut eivät vaan pysty hyväksymään sitä, että kaikille seksi ei ole niin intiimi ja arka asia, etteikö siitä voisi joskus nauttia myös ilman mitään syvempiä tunteita. Saati että huora voisi joskus jopa nauttia seksistä asiakkaan kanssa. Pthyi, tällaisen naisenhan täytyy olla jotenkin traumatisoitunut ja viallinen. Tästä harhaluulosta on päästävä eroon ja tehdä luvallisemmaksi sen, että nainenkin saa haluta paljon seksiä ja harrastaa sitä myös parisuhteen ulkopuolella, ilman että leimataan lutkaksi. Nimittäis seksuaalisuus ja sen toteuttaminen on jokaisen oma asia, ja jos silä ei aiheuta harmia muille niin kellään ei pitäisi olla mitään valittamisen aihetta.

  Jos oikeasti ajatellaan huorien parasta, niin seksin ostaminen ja myyminen pitäisi olla sallittua ja säänneltyä toimintaa (ei mitään katukaupustelua, mutta muutoin). Lisäksi pitäisi parantaa naisten asemaa jotta heidän ei ole pakko turvautua seksin myymiseen.

  Vähän kyllä alkaa hävettää että tällaista JYY tukee, odottaisin vähän korkeampaa tasoa korkeakouluopiskelijoiden lehdeltä. Jos argumentaation taso ei nouse, niin jotain tarttis tehrä!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.