V. Vallattoman analyysi on edennyt henkilöfossiilitasolle. Sillähän ei liene merkitystä, montako ääntä per nassu saadaan, vaan kunhan se nassu on siinä julisteessa taas kerran!

Ne pahimmat ikäloput löytyvät edelleenkin P&D:n ryhmästä, jossa on kolme jätkää hakevat neljättä kertaa edustajistoon: Ville Qvist, Jukka Rytkönen ja Hannu Vehniäinen. Kolmatta kautta havittelevat maanpaossa olevat Kerttuli Koivisto ja Mikko “Biisoni” Viitamäki. Heidän lisäkseen Järjestöjen Äänen agitaattori Juha Lintula täydentää tämän vanhainkotiryhmän, joka kuuluisi jonnekin muualle kuin Seminaarinmäelle. Eivätkö he valmistu koskaan Suomen Ateenasta, nytkö se akateeminen työttömyys iski kauppatieteilijöihinkin?

Jyviva pitää myös yllä omaa dinosauruskerhoaan, johon lukeutuvat fossiili Mirjam Reponen ja ex-hallitusfossiili Heidi Hummastenniemi. Heidän lisäkseen Jyvivan dinokerhoon kuuluvat viime vuoden edustajiston puheenjohtaja Jarno Miettinen ja istuvan hallituksen puheenjohtaja Joonatan Virtanen. Hän ponnisti v. 2007 demareiden listalta ja ilmeisesti vietti vaalisapatin vuonna 2009  etsien poliittista identiteettiään. Tänä vuonna hpj ponnistaakin Jyvivan listoilta. Yhdet vaalit skipanneena Virtanen voidaan kuitenkin laskea ns. paluufossiiliksi, vaikka teknisesti ottaen hän on vasta toista kertaa ehdolla vaaleissa.

Kokkarit eivät ole hylänneet omaa superfossiiliaan Jarno Parttimaata. Myöskään fossiilit Pohjolaisen Teresa ja Siivisen Tuomo eivät luovuta taistelua. Vaikka kaupunki vaihtuisi, ei kokkariehdokkuus katoa. Uudet vaalikeinot käyttöön!

Grönareiden ikioma superfossiili Yli-Tainion Antti on tuttu näky kampuksella, ja varmasti vielä jatkossakin. Hänen lisäkseen Grönareiden listalta löytyy kolmannen kerran fossiilihakija Teea Kortetmäki. Osaamista ja tietotaitoa löytyy, miksi ihmeessä jättää sitä syrjään, ehdolle aina vaan!

Ja kyllä niitä vanhoja fossiiliehdokkaita osuu yhä vain lisää Vallattoman silmiin, kun listoja selailee. Poikkareiden Soile Koriseva ei luovuta vieläkään, vaikka omasta ensimmäisestä hallituskaudesta on jo kolme vuotta ja hallituksen puheenjohtajuudesta kaksi. Mitähän paikkaa tällä näkyyvyydellä havitellaan? Korisevaa edeltänyt hpj Koljonen ja seurannut hpj Pietiläinen näyttävät jättäneet jo vaalit sikseen.

Demariopiskelijat näyttävät hylänneen superfossiilinsa ja heiltä löytyykin vain kolme kolmatta kertaa ehdolla olevia perusfossiileja! Sama pätee myös kepuun! Mitä ihmettä! Demareiden Mäkisen Mikko on kuitenkin ollut tuttu näky Ilokivessä jo vuosien ajan ja Kekkosen Sonjan kasvot taisivat vilahtaa jo eduskuntavaalijulisteissakin. Kepun Tiina Ahola jatkaa reippaasti ja rohkeasti eteenpäin! Myös Hämäläisen Heli ja Honkosen Petri halajavat neliapilat rinnassa kolmatta kertaa edustajistoon.

Yllättäen myös kristillisiltä löytyy kolmannen kerran ehdokas, Lotta Mannila. Tämä ehkä todistaa sen, että jokaisesta vanhasta ryhmästä löytyy joku reipas aktiivifossiili.

Vanhoilla on toki tietotaitoa eikä valmistuminenkaan ole vielä ajankohtaista? Nuori ja uusi veri voisi jopa päivittää JYYn 2000-luvulle! Sepä vasta olisikin radikaalia!

Alla vielä koontilistaus neljännen ja kolmannen kerran ehdokkaista.

Neljättä kertaa (tai useammin, tarina ei kerro kuin vuoteen 2005 asti) peräkkäin ehdolla yht. 6:
Antti Yli-Tainio (GRÖN)
Jarno Miettinen (JYVIVA)
Jarno Parttimaa (KOK)
Ville Qvist (PD)
Jukka Rytkönen (PD)
Hannu Vehniäinen (PD)

Kolmatta kertaa peräkkäin ehdolla (yht. 16):
Leena Kaskivaara (DEM)

Sonja Kekkonen (DEM)
Mikko Mäkinen (DEM)
Teea Kortetmäki (GRÖN)
Heidi Hummastenniemi (JYVIVA)
Mirjam Reponen (JYVIVA)
Tiina Ahola (KEPU)
Petri Honkonen (KEPU)
Heli Hämäläinen (KEPU)
Teresa Pohjolainen (KOK)
Tuomo Siivinen (KOK)
Lotta Mannila (KRIST)
Kerttuli Koivisto (PD)
Juha Lintula (PD)
Mikko “Biisoni” Viitamäki (PD)
Soile Koriseva (POIK)