Jotkut dinosaurukset katoavat yliopistomaailmasta luonnollisen poistuman kautta, mutta osa ei, ja heitä toki mahtuu aina vaaleihin ehdolle. Monet luulevat, että V. Vallattoman tekstit ovat vain mututuntumalta tehtyä löpertelyä, mutta tässä tekstissä Vallatton todistaa kykenevänsä myös kovaan ja tasokkaaseen raakaan dataan perustuvaan tieteeseen. Numeroita on murskattu ja tältä pohjalta menneiden vaalien (2005, 2007, 2009) ehdokaslistat ovat paljastaneet yllättäviä asioita jurakaudelta peräisin olevista toimijoista.  Ensiksi kuitenkin perehdytään ryhmiä vertailevaan analyysiin.

Datan perusteella eri ryhmille laskettiin ns. dinosauruspojot. Pisteet laskettiin siten, että kolmatta kertaa ehdolla olevasta fossiilista (f) sai 3 pistettä ja neljättä kertaa olevista ns. superfossiilista  (sf) sai huimat 5 pistettä.

Ryhmät sijoittuvat dinosauruspojojen (dp) suhteen seuraavasti:
1. Pörssi&Dumppi 24 dp (3 f + 3 sf)
2.-3. Kokoomusopiskelijat ja Jyviva 11 dp (2 f + 1 sf)
4.-5. Keskustaopiskelijat ja Demariopiskelijat 9 dp (3 f)
6. Grönioni 8 dp (1 f + 1 sf)
7.-8. Kristilliset opiskelijat + Poikkitieteilijät 3 dp (1 f)

Kuten pistetaulukko kertoo, niin yhtä kovia pisteitä vetävät monet ryhmät, mutta absoluuttisesti pahin fossiiliryhmittymä on selkeästi ja kirkkaasti Mattilanniemen suuri muinainen, P&D.

Artikkelin tieteellinen osuus ei suinkaan pääty vielä tähän. Hyödyntämällä kunkin listan ehdokasmäärää, kaikkien ehdokkaiden lukumäärää, dinosauruspojoja sekä ns. Paanasen vakiota saamme laskettua kunkin ryhmän suhteellisen fossiilisuusasteen (FA) tällä hämmentävällä ja tarpeettomankin monimutkaisella laskukaavalla:

FA = DP  x (ehdokkaiden kokonaismäärä/ryhmän ehdokasmäärä) x Paanasen vakio (=1)
[pyöristetään lähimpään kokonaislukuun]

1. Pörssi & Dumppi 138 FA
2. Demariopiskelijat 113 FA
3. Keskustaopiskelijat 108 FA
4. Kokoomusopiskelijat 106 FA
5. Grönioni 85 FA
6. Kristiliset opiskelijat 79 FA
7. Jyviva 67 FA
8. Poikkitieteilijät 66 FA

P&D säilyttää edelleenkin johtopaikkansa. Demariopiskelijat sen sijaan kirivät hopeapallille. Vain hiuskarvan päässä tulevat Keskustaopiskelijat fossiilimaisella habituksellaan ja hajuraon päässä myös Kokoomusopiskelijat. Taisto sijoista 2.-4. olikin hämmentävän kiihkeä, ellei jopa hitusen kiihottava.

Jyviva heikentää sijoitustaan kisassa, kun ehdokaslistan koko otetaan huomioon. Jyvivan (kenties Vakiopaineen iloisten tuntien saldona syntynyt) huikea ehdokasmäärän kasvu koituukin ryhmän kohtaloksi eikä fossiilikisoissa pärjätä ottamalla listoille ns. nuorta ja viatonta lihaa. Täysin fossiilittomia valintoja ovat kuitenkin YK, LuoTi ja PresSure, joilla ei ole listoillaan yhtään kolmas- tai neljäskertalaista. V. Vallaton onnittelee!

Tämä ei suinkaan jää tähän. Seuraavassa osassa V. Vallaton paljastaa, että KETKÄ ovat ehdokaslistojen virallisia fossiileita. Stay tuned, niin kuin amerikoissa on tapana sanoa, sillä jatkoa COMING SOON!