Tieteentekijät ja professorit vaativat leikkausten lykkäämistä.

Tieteentekijöiden liitto ja Professoriliitto vastustavat valtiovarainministeriön budjettiesityksen leikkauksia yliopistoindeksiin ja Suomen Akatemian tutkimusmäärärahoihin.
Pitkällisen väännön jälkeen uudessa yliopistolaissa luvattiin yliopistoille kustannustasoa seuraavaan indeksiin sidotut korotukset määrärahoihin. Valtiovarainministeriön budjettiesityksen mukaan indeksikorotuksista maksettaisiin ensi vuonna vain puolet.
Suomen Akatemian tutkimusmäärärahoja taas vähennettäisiin 10 prosentilla.
”Aikooko hallitus estää suomalaisen tieteen tilan ja tason nousun? Leikkaukset ovat täysin ristiriidassa hallitusohjelman tekstissä korostetulle koulutuksen, osaamisen ja tutkimuksen merkitykselle”, valittavat liitot tiedotteessaan.
Professorit ja Tieteentekijät edellyttävät, että menosäästöjen painopistettä muutetaan vielä syyskuun puolivälin budjettiriihessä

Jarno Liski
paatoimittaja@jyy.fi