"Vaaliterrori" oli vahinko

Humalainen eläkeläinen ”iski” vihreiden vaalitoimistoon pää edellä.

Vihreiden vaalitoimiston ikkuna rikkoontui tiistain vastaisena yönä Kauppakadulla ravintola Vakiopaineen vieressä. Ravintoloitsijan mukaan humalassa ollut vanha mies oli kaatunut ikkunan läpi ja selvinnyt onnen kaupalla pienellä haavalla päässä.

”Tämä kertoo sellaisesta omituisesta vihasta erilaisia ajattelukantoja kohtaan sekä pahasta olosta”, kommentoi Jyväskylän vihreiden puheenjohtaja Nico Holmberg seuraavana päivänä Keskisuomalaiselle.

Ilta-Sanomat otsikoi oman juttunsa ”Vaaliviha leviää: nyt iskettiin vihreiden kahvilaan”. Asiasta on tehty rikosilmoitus. Tutkinnanjohtaja Asta Mänty poliisista ei tiedä, mistä vaalivihamotiivi on peräisin.

”En nyt ole varma, onko meiltä tehty lehdistötiedotetta. Jos on, ei poliisi varmasti ole lähtenyt tällaista vaaliterroria motiiviksi arvailemaan”, sanoo Mänty.

Jylkkärin tietojen mukaan naapuribaarin ravintoloitsija oli jo ennen kuvausryhmien ja toimittajien saapumista tiistaina kertonut vihreille, että ikkuna rikkoontui tapaturmaisesti. Myös Holmberg sanoo jutelleensa baarin omistajan kanssa. Holmberg muistuttaa, että annetuissa lausunnoissa vihreät ovat korostaneet, etteivät varmuudella tiedä, mitä on tapahtunut.

”Tämä on meidän puolesta nyt förbi”, sanoo Holmberg.

Vihreiden Jyväskylän toiminnanjohtaja Veikko Ahola kertoo Jyväskylän ylioppilaslehdelle, että heidänkin nykykäsityksensä on se, että kyseessä oli vahinko. Poliisille on kuitenkin tehty rikosilmoitus.

”Minun tietojeni mukaan poliisi on tehnyt rikosilmoituksen itse”, sanoo Holmberg.

”Poliisi teki rikosilmoituksen ja me vahvistettiin se”, sanoo puolestaan Ahola.

Jylkkärin jututtamien naapuribaarin asiakkaiden ja henkilökunnan mukaan uutisoinnin perusteella on vaikuttanut siltä, että vihreät olisi pyrkinyt hyödyntämään tapaturmaa poliittisesti.

”Ei me tällaisista tapauksista yritetä poliittisesti hyötyä”, sanoo Holmberg ja korostaa, että oletus vihamotiivista syntyi siitä, että ”selkeää vaaliaggressiota on ollut ilmassa”.