Ei hakutuloksia.

Miehet kulkevat omia polkujaaan

Nousevaa miesideologiaa kutsutaan nimellä MGTOW – men going their own way. Ideologia on vastaus feminismin voittokulkuun. Miehet irtautuvat traditionaalisesta elämäntyylistä, kuten koulutuksesta, tyttöystävän löytämisestä ja perheen perustamisesta.
Feministit ovat toitottaneet vuosikymmeniä, että nainen tarvitsee miestä yhtä paljon kuin kala polkupyörää. Viesti on vihdoinkin mennyt perille. Jos miehiä ei kerran tarvita, heidän on järkevintä keskittyä omiin puuhiinsa.

Miehiä ei enää huvita leikkiä ”kotista” feministien laatimilla säännöillä, jotka ovat muuttuneet miehille yhä epäedullisemmiksi. Avioliitosta on tullut riskipeliä – puolet avioliitoista johtaa eroon. Suurimman osan eroista laittavat vireille naiset. Erossa lapset jäävät lähes aina äidille ja elatusmaksut isälle.
Kulttuuri ja kasvatus ovat muuttuneet feminiinisiksi. Maskuliinisuudesta on tullut kirosana. Toisaalta naiset ja yhteiskunta kaipaavat kuitenkin jämäkkää perinteistä miestä, joka elättää perheensä ja suojelee maataan vaikka hengellään. Miehet ovat jääneet feminiinisyyden ja maskuliinisuuden ristipaineeseen. Houkutuksena on kääntää selkä molemmille.

Miehistyminen ei kannata, koska siitä seuraa enemmän velvollisuuksia kuin hyötyjä. On parempi jäädä ikuiseksi mies-pojaksi. Ääriesimerkkinä toimivat tietokonepeleihin ja nettipornoon keskittyvät nuoret miehet vanhempiensa kellareissa. Heistä ei ole paljoakaan iloa muille.
Mihin miesten irtautuminen naisten ja yhteiskunnan odotuksista johtaa? Vaarana on, että miesten panos menetetään ja hyvinvointivaltion rahoituspohja murentuu. Nuorten miesten korkea työttömyys on siitä eräs indikaattori.

Miehet kulkevat omia polkujaan, mutta nuo polut eivät ole naisille tai yhteiskunnalle hyödyksi. Feministisen sukupuolijärjestyksen lopputuloksena saattaakin syntyä konkurssi, sillä sääntöjä ei voi muuttaa loputtomiin yhden sukupuolen eduksi.

Henry Laasanen

 1. Jesse

  Hyvä kirjoitus ja niin totta kuin kirkon rotta. Olen itse tuollainen MGHOW ( hes own way ) ja feminiininen / epäreilu ”yhteiskunta” ei nyt vaan niin paljoa nappaa ( tykkään myös nettipeleistä : ) . Mutta mielenkiinnolla seuraan mihin tämä kaikki johtaa ja kuinka pian.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Nainen 45

  MGTOW ei ole mikään uusi ilmiö. Tarinoita miehistä (joista jotkut olivat isiä ja aviomiehiä) jotka ’vain ottavat ja lähtevät’ löytyy runsaasti 1800-luvulta ja erityisen runsaasti 1930-luvun lama-ajalta. Mutta tämähän on sallittua: ei ole pakko leikkiä kotia jos ei halua! On tosin hyvä ennakoida asiaa ja olla myös hankkimatta lapsia. Miksihän sterilisaatio on miesten keskuudessa edelleenkin suht harvinaista? Mielenkiintoisempaa minusta on, että naisetkin tekevät joskus näin: vain ottavat ja lähtevät, kun ’kotileikin’ paineet kasvavat liian suuriksi. Olen kuullut pari tällaista tarinaa ihan hiljattain: vaimo ’vain otti ja lähti’ ja jätti lapset isälle. Eli valitettavasti tällainen käytös ei ole miesten yksinoikeus, ja epäilen että syyt sekä miesten että naisten kohdalla löytyvät muualta kuin feminismistä. Paineet toteuttaa heteronormatiivisen kulttuurimme mukaista ihanne-elämää tuntuvat kovilta juuri nuorina, siinä vähän yli parikymppisinä, ja moni lähtee perustamaan perhettä turhan nuorina. Yhteiskuntamme normijärjestelmää pitävät yllä sekä miehet että naiset ja feminismillä on ollut siihen kovin vähän vaikutusta, toisin kuin Laasanen näyttää ajattelevan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Pleieri

  Jos laadukkaisiin naisiin ei ole mahdollisuutta MGTOW on loistava valinta. Myös menestyneemmälle miehelle on usein järkevää luottaa passiivisena olemisen tuomiin tuloksiin ilman vakavaa parisuhdetta.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.