Nousevaa miesideologiaa kutsutaan nimellä MGTOW – men going their own way. Ideologia on vastaus feminismin voittokulkuun. Miehet irtautuvat traditionaalisesta elämäntyylistä, kuten koulutuksesta, tyttöystävän löytämisestä ja perheen perustamisesta.
Feministit ovat toitottaneet vuosikymmeniä, että nainen tarvitsee miestä yhtä paljon kuin kala polkupyörää. Viesti on vihdoinkin mennyt perille. Jos miehiä ei kerran tarvita, heidän on järkevintä keskittyä omiin puuhiinsa.

Miehiä ei enää huvita leikkiä ”kotista” feministien laatimilla säännöillä, jotka ovat muuttuneet miehille yhä epäedullisemmiksi. Avioliitosta on tullut riskipeliä – puolet avioliitoista johtaa eroon. Suurimman osan eroista laittavat vireille naiset. Erossa lapset jäävät lähes aina äidille ja elatusmaksut isälle.
Kulttuuri ja kasvatus ovat muuttuneet feminiinisiksi. Maskuliinisuudesta on tullut kirosana. Toisaalta naiset ja yhteiskunta kaipaavat kuitenkin jämäkkää perinteistä miestä, joka elättää perheensä ja suojelee maataan vaikka hengellään. Miehet ovat jääneet feminiinisyyden ja maskuliinisuuden ristipaineeseen. Houkutuksena on kääntää selkä molemmille.

Miehistyminen ei kannata, koska siitä seuraa enemmän velvollisuuksia kuin hyötyjä. On parempi jäädä ikuiseksi mies-pojaksi. Ääriesimerkkinä toimivat tietokonepeleihin ja nettipornoon keskittyvät nuoret miehet vanhempiensa kellareissa. Heistä ei ole paljoakaan iloa muille.
Mihin miesten irtautuminen naisten ja yhteiskunnan odotuksista johtaa? Vaarana on, että miesten panos menetetään ja hyvinvointivaltion rahoituspohja murentuu. Nuorten miesten korkea työttömyys on siitä eräs indikaattori.

Miehet kulkevat omia polkujaan, mutta nuo polut eivät ole naisille tai yhteiskunnalle hyödyksi. Feministisen sukupuolijärjestyksen lopputuloksena saattaakin syntyä konkurssi, sillä sääntöjä ei voi muuttaa loputtomiin yhden sukupuolen eduksi.

Henry Laasanen