Tammikuun 14. päivänä vuonna 2011 työnsä Jyväskylän ylioppilaslehden päätoimittajana aloittanut Jarno Liski tultiin päätoimittajauransa aikana tuntemaan rohkeana uudistajana.
Opiskelijoiden vappulehdissä Liskiä luonnehdittiin muutosjohtajaksi, joka kykeni terävästi näkemään johtamansa journalistisen organisaation eri osien muutostodellisuuden.

Liskin merkittävimpinä lehtiuudistuksina muistetaan uuden ulkomaankielisen kolumnistin värvääminen suosimastaan kapakasta sekä katugallupjournalismin mielekkyyden kyseenalaistaminen älykkäällä ironialla, joka ei kaivannut alleviivaamista.

Muutoksen dynamiikan ymmärtäjänä Liski osasi esittää vaikeita kysymyksiä, jotka kyseenalaistivat monet alalla itsestäänselvyyksinä vallinneet totuudet. ”Pitääkö maanantaisinkin tehdä töitä?” ”Voiko joku muu hoitaa tämän?” olivat esimerkkejä kysymyksistä, joilla Liski haastoi työnantajansa ja työyhteisönsä pohtimaan, mikä opiskelijapoliittinen peli mahtoi nostaa hänet päätoimittajaksi.
Vanhan koulukunnan uutistoimittajana Liski ehti astua monille varpaille, ennen kuin kerrossiivoojan jalkapöydän murtumisen jälkeen 150-kiloinen Liski pakotettiin käyttämään pehmeäpohjaisia sisäjalkineita ja esiintymään työpaikalla selvin päin.

Päätoimittajakautensa alussa Liskiä pidettiin yleisesti oikeustoimikelpoisena. Tuohon lyhyeen mutta intensiiviseen kultakauteen sijoittuvat myös hänen merkittävimmät linjauksensa Jylkkärin tulevaisuudesta.
Tuolloin Liski lupasi tehdä riippumatonta lehteä journalistisin periaattein. Hän halusi tehdä Jylkkäriä, jonka uutistoiminta perustuu omaan tutkivaan tiedonhankintaan.
Ajan oloon hänen opittiin tällä tarkoittaneen lähinnä puuduttavien listojen tuottamista erilaisista julkisista rekistereistä.
Liski halusi myös räväköittää lehden linjaa, jolla hän lienee tarkoittanut lisää tissejä ja räjähdyksiä sekä
hip’n’hop-nuorisomusiikkia.

Jarno Liski
paatoimittaja(at)jyy.fi