Liikuntatieteen opiskelijat ovat perustamassa yliopistolle urheiluseuraa, jonka nimeksi tulee Liikunnan Riemu.
Uuden seuran tarkoitus on yhdistää kaikki liikuntatieteen laitoksen nimissä tapahtuva urheilu yhden seuran alle. Muun muassa cheertanssijoukkue Campuksen Koonto jää kyseisellä nimellä historiaan.
Ydinjoukkona Liikunnan Riemua on suunnitellut Jyväskylän Seudun Palloseuran nimissä futsalin kakkosdivaria pelannut FC Liikunnan joukkue.
”Liikuntalaisissa on paljon eri lajien harrastajia. Olisi kätevää, ettei tarvitsisi aina perustaa omaa seuraa tai yhdistystä, jos haluaa osallistua kilpaurheiluun”, kertoo Eemeli Jokinen, yksi seuran puuhamiehistä.

Cheertanssin, jalkapallon ja futsalin lisäksi Riemun urheilulajeiksi on tulossa ainakin kori- sekä lentopallo.
”Seura on tarkoitettu ensisijaisesti liikuntalaisille, mutta mahdollisesti mukaan joukkueisiin voi päästä muitakin opiskelijoita.”
”Toivon mukaan tammi–helmikuun aikana saataisiin pidettyä seuran perustamiskokous. Sen jälkeen pitää vielä anoa kilpailuluvat eri lajien liitoilta.”
Yliopistojen urheiluseuroilla on Suomessa pitkät perinteet.
Esimerkiksi Otaniemen Teknillisessä korkeakoulussa syntyneellä Polyteknikkojen urheiluseuralla on yli sadan vuoden historia. Nykyisin se toimii Aalto-yliopiston urheiluseuran nimellä.

Juha Korhonen
toimittaja(at)jyy.fi