01 kansi_Sister_Flo webSister Flo eksyy tuoreella levyllään vuonna 2004 ilmestyneen läpimurtokiekkonsa Tragician’s Hatin folk-pop-tunnelmista entistä kauemmaksi. Toissa vuonna ilmestynyt, yhdessä Jori Hulkkosen kanssa tehty AU antoi jo viitteitä vapaammasta ilmaisusta. Uusi Ystävyys/Friendship taas on kauniiden ja maalailevien kappaleiden yhtenäinen matto, jonka äänimaailmaa voisi kuvailla maanläheiseksi.
Levyllä muun muassa saksofonin, viulun ja pianon äänet sulautuvat osaksi järjestäytynyttä kaaosta. Aika-ajoin kuulija voi huolestua hukkuvansa äänimassaan, mutta suvantokohdat nostavat sopivan mittaisiksi hengitystauoiksi jälleen meditatiivisesta tilasta pintaan.
Levyn kiehtovimmaksi kappaleeksi nousee junnaava Orion Horizon, mutta esimerkiksi avausraita Magneetti ei jää kauaksi. Kotimatkalla hyräiltäväksi sopivia kappaleita ei Ystävyys/Friendship-levyltä juuri löydä, mutta vaikka Avaruusromua-henkiseksi makoilutaustanauhaksi se sopii erinomaisen hyvin.

Marja Honkonen

”Orgaanista äänimassaa.”