02 kansi_kortescriberum webToiset kirjoittavat ikänsä pöytälaatikkoon, ja toiset… niin. Kortepohjan oma kirjoittajapiiri KorteScriberum tulee ryminällä piirongeista ulos. On virkistävää nähdä, mitä harrastajavoimin saadaan aikaan. Kömpelömpiäkin virityksiä on tavattu.
Vakavalla tavalla onnellinen on kymmenen kirjoittajan yhteinen siipien kokeilu. Kokoelman kertomukset kuljettavat läpi sotien, lentämisen ja nuorallatanssin pohtimaan luovan työn varjopuolia.
Tekstit vaihtelevat tyyliltään ja tasoltaan. Mukaan mahtuu pieniä epäuskottavuuden pisaroita, turhaa tautologiaa ja välillä kuulostetaan käännöskirjallisuudelta. Silti yksikään tarina ei jää tässä kokoelmassa jalkoihin. Kielellisesti rosoisin on yksi onnistuneimmista.
Parhaimmillaan ilmaisu on hyvinkin tuoretta ja tarina ”iskee kuin miljoona”. Kun teksti alkaa lentää, pienet kömpelyydet eivät enää näy. Vauhtia ja värejä kokoelmassa riittää kuin vauhkoontuneessa riikinkukossa.
Vakavalla tavalla onnellinen käsittelee luomisen ja haaveiden toteuttamisen pakkomielteitä. Tekee taas itsekin mieli tarttua kynään ja kirjoittaa.

Perttu Puranen


”Ryminällä piirongeista ulos.”