Ohjaus: Mika Terävä, Rooleissa: Jari Määttä, Marianna Räsänen, Laura Happonen, Jani Ahonen, Kari Eloranta.

Home sweet home – sisäilmastonmuutos on kuvauksensa mukaan sisäilmastoltaan haastava tragikomedia. Näytelmän idea on omakohtainen: se syntyi kirjoittajien, Mika Terävän ja Raija Saukon, perheen kokemuksista. Keskiössä on nelihenkinen perhe, jonka opettajaäiti sairastuu pahaan homeallergiaan koulun sisäilmaongelmien vuoksi.
Home sweet home tarttuu arkiseen mutta vaikeaan aiheeseen suorasukaisesti. Se naurattaa, vaikka pohjalla on oikea yhteiskunnallinen ongelma. Näytelmän huumori on suomalaiseen mielenlaatuun uppoavaa: melankolisen ironista. Homeongelman tilalle voi kuvitella lähes minkä tahansa mediassa vellovan ilmiön lomautuksista vanhustenhoidon resurssipulaan asti.
Näytelmän ohjannut Terävä on onnistunut saamaan viiden näyttelijän voimin kasaan lähes kolmenkymmenen roolihahmon tarinan. Näyttelijäkaarti vaihtelee onnistuneesti roolista toiseen, vaikka joitakin sivuhahmoja olisi voinut karsiakin.
Jari Määtän tulkitsema perheen isä toteaa näytelmässä: ”Kaikki haaveet ovat valhetta, kunnes niistä tulee totta”. Tämä tiivistää Home sweet homen pohjavireen; se on traagisesta aiheesta huolimatta arkisen toiveikas.

Laura Glad

”Traaginen, mutta arkisen toiveikas.”