Hauras kuin perhosen siipi

Jyväskylän Huoneteatteri: Phobos ja Deimos – pelko tulee uniin

Huoneteatterin uusin pureutuu terävästi vakavaan aiheeseen. Voiko raiskauksen ja väkivallan uhri päästä koskaan täysin yli kokemastaan? Vallitseeko pelko uhrin haurasta mieltä koko loppuelämän? Tätä näytelmä kysyy ja paljon muutakin. Eläväisen dialogin pääosassa ovat ihmisten kokemukset ja tunteet. Raskaaseen aiheeseen on siroteltu mukaan myös tasapainottavia huumorin kukkia.

Jyväskyläläisen teatterivaikuttajan Antti Viitamäen teos maistuu toisinaan hieman opetusnäytelmältä, mutta on pääosin todella kiinnostava. Näytelmän lavastus ja puvustus on minimalistinen ja onnistunut. Musiikki ja valotehosteet tekevät unikohtauksista erittäin vaikuttavia. Näyttelijäsuoritukset ovat vahvoja ja hyvin tasavertaisia keskenään, välillä on vaikea uskoa, että kyseessä on harrastajateatteri. Suosittelen erittäin lämpimästi.

Elina Salin