Käsikirjoitus: Kari Hotakainen, ohjaus: Erika Hast, rooleissa: Jani Ahonen, Suvi Porrassalmi, Sirkka Penttinen, Petri Mutikainen, Marianna Räsänen, Kaisa Nissi ja Petteri Olkinuora.

Jyväskylän Huoneteatteri on tarttunut onnistuneesti Kari Hotakaisen kipeänhauskaan Punahukka-näytelmään.
Tarina salakuljettajiksi päätyneistä veljeksistä on paitsi taitavasti näytelty, myös eleettömän tyylikkäästi lavastettu ja huolellisesti ohjattu. Erityisesti Kaisa Nissin neuroottinen adoptioneuvoja, Jani Ahosen uskonpalossa kärvistelevä konduktööri ja Sirkka Penttisen vanhan kansan viisautta oleva Helvi-äiti tekevät Huoneteatterin kevään ensi-illasta katsomisen arvoisen.
Mutta vaikka Punahukka on hauska, oivaltava ja viihdyttävä, kipeiden teemojensa alle se ei juuri pääse raaputtamaan. Lapsettomuus, uskottomuus, uskonsa menettäminen ja kuolema jäävät sivujuonteiksi muuten ansioituneessa näytelmässä.
Satiirin hahmot ovat toki aina karikatyyrejä, mutta niiden kehitys olisi voinut kirjata sen viimeisen pisteen muutoin näppärä tekstin laelle.

Marja Honkonen

”Viihdyttävä pintaraapaisu.”