Ohjaus: Seija Hakkarainen Rooleissa: Christian Drabczyk, Pekka Huttunen, Keijo Koskenharju, Soila Kyyriäinen, Janne Moilanen, Sini Pajunen, Noora Pasanen, Lotta Roukala, Eero Virtanen

Circus Uuden Maailman Bass & Pole sopii Vakiopaineen baaritilaan loistavasti. Tilaan on pystytetty kaksi tankoa, joiden ympärille nykysirkusryhmä rakentaa absurdin, akrobatisen ja hauskan teoksen. Esitys voisi kuvata vaikka boheemin seurueen baari-iltaa.
Erityisen hyvin ryhmä käyttää hyväkseen tilan suuria ikkunoita Kauppakadulle.
Tila on siis hallussa, mutta toivomisen varaa jää. Kohtaukset on niputettu yhteen huolimattomasti, eikä tarinan punainen lanka avaudu katsojalle.
Myös valaistus on jäänyt raa’aksi: parhaimmillaan se olisi voinut lisätä teoksen herkimpien kohtien intensiteettiä ja siten tukenut ainakin ensi-illassa vielä hitusen epävarmaa ilmaisua. Myös musiikin tulkinta kaipaa varmuutta, vaikka Sini Pajusen laulamat persialaiset biisit tulevatkin jo vakaasti, syvältä ja tunteella.
Bass & Pole on silti mielenkiintoisinta esittävää taidetta Jyväskylässä tällä hetkellä. Kannattaa käydä kokemassa.

Marja Honkonen

”Normi-ilta Vakiopaineessa.”