Jyväskylän yliopiston taloustieteiden tiedekunta ja sen alaisuudessa toiminut kaupallinen Avance-johtamiskoulutus yhdistävät virallisesti voimansa. Lopputuotteen nimeksi tulee Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu eli Jyväskylä School of Business and Economics.

Yliopiston mukaan tarkoituksena on, että taloustieteiden koulutus Jyväskylässä rinnastuu jatkossa Aalto-yliopiston ja Turun yliopiston kauppakorkeakouluihin. Yksikkö on jo nyt yksi Suomen tuloksekkaimpia yksiöitä tutkimuksessa ja tohtorikoulutuksessa. Avance-koulutuskeskus on puolestaan tarjonnut maksullista täydennyskoulutusta, muun muassa MBA-tutkintoja.
”Tämä on mittava kehitysharppaus”, rehtori Aino Sallinen kiitteli yliopiston keskiviikkona 1. syyskuuta pidetyissä avajaisissa ja vakuutti, etteivät uudistukset tule jäämään pelkän nimen tasolle. Esimerkiksi yritysyhteistyötä aiotaan lisätä.

Virallisesti Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu aloittaa toimintansa vuoden 2011 alussa. Nimi on kuitenkin otettu käyttöön yliopiston verkkosivuilla jo nyt. Yliopiston mukaan uusi yhteistyö avaa mahdollisuuksia monipuoliseen täydennyskoulutuksen kehittämiseen. Jyväskylän yliopiston hallitus teki päätöksen täydennyskoulutuksen uudelleen organisoinnista kesäkuussa.

Marja Honkonen
paatoimittaja(a)jyy.fi

Lisää aiheesta 13. syyskuuta ilmestyvässä Jylkkärissä.