Ei hakutuloksia.

Koskenniemi tyrkyllä SYL:n hallitukseen

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto päätti torstaina 16. syyskuuta esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton vuoden 2011 hallitukseen Grönionin Janne Koskenniemeä. Koskenniemi toimii tällä hetkellä JYYn hallituksen kulttuuri- ja ainejärjestövastaavana. SYL:n uusi hallitus valitaan liittokokouksessaan marraskuun puolivälissä.

Edustajisto päätti myös tällä kertaa neuvotella hallitustyrkkynsä puolesta liittokokouksen kulissien takaisessa äänikähminnässä. Viime vuonna JYY ei osallistunut hallitusneuvotteluihin, ja sen ehdokas jäi lopullisesta hallituskokoonpanosta ulos.

Päätös osallistua neuvotteluihin sai tukea lähes kaikilta edustajistoryhmiltä. Muun muassa Kokoomusopiskelijoiden Janne Pitkänen kuitenkin myös kummasteli nykyhallituksen neuvotteluintoa, sillä nimenomaan Grönioni ja edustajiston vasemmistoryhmät ovat aikaisempina vuosina vastustaneet kähmintöihin osallistumista.

Grönionin ryhmästä myönnettiin, että tällä kertaa hallitustyrkyn suhteen on niin sanotusti oma lehmä ojassa. Touko Aalto (vihr.) huomautti kuitenkin, että neuvottelutilanne oli viime vuonna ongelmallisempi, sillä SYL:n hallitukseen haikaili ylioppilaskunnan oman ehdokkaan lisäksi myös toinen JYY-taustainen hallitustyrkky.

Marja Honkonen
paatoimittaja@jyy.fi

Arkisto: SYL:n liittokokous – tuskaa temppuradalla
Arkisto: Jyväskyläläiset jäivät ulos SYL:n hallituksesta

 1. Samuli

  Jep, jep. Aikamoista jeesustelua nuo Touko Aallon kommentit. Grönarit neuvottelevat ja junttaavat vain, jos oma ehdokas on pelissä. Muita ei kyllä olla valmiita tukemaan, että JYY:n ehdokas saataisiin läpi. Vihreiden solidaarisuus on aina ollut kovin valikoivaa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. Hemuli

  ”että neuvottelutilanne oli viime vuonna ongelmallisempi, sillä SYL:n hallitukseen haikaili ylioppilaskunnan oman ehdokkaan lisäksi myös toinen JYY-taustainen hallitustyrkky.” ….hahahahahah, hieno selitys viime vuodelle. Mutta entäs edellinen ja sitä edellinen jne jne…Sama jeesustelu ollut useampana vuonna vihreiden piirissä. On kyllä mahtavaa tuo Samulin mainitsema valikoiva solidaarisuus 🙂 Sama meininki ko. puolueella taitaa olla valtakunnankin touhuissa. Kaiken hyvän puolesta, kunhan se on omaksi eduksi.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Pimuli

  HYYn vihreätkin ovat pitkään jo vaatineet, että neuvotteluista luovutaan, mikä on sinällään tekopyhää, koska he kyllä saavat äänillään oman ehdokkaansa läpi neuvottelemattakin… mutta joo, mielenkiintoista, että viime vuonna ei haluttu neuvotella (kun virallinen tyrkky oli väärästä ryhmästä ja epävirallinen enemmän siitä mieluisammasta, saatika muut liittariehdokkaat), mutta tänä vuonna neuvottelut on sit ihan jees!

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 4. Kamuli

  Tahtoisin myös huomauttaa, että tyrkkyjen tasossakin on eri vuosittain vaihtelua. Jonakin vuosina voi olla vähemmän särmiä tyyppejä kuin toisina, ettei niitä tahtois neuvotella, vaikka ne olis mistä ryhmästä kotoisin. Myös sen vuoksi on varmaan hyvä, että asiasta äänestetään demokraattisesti vuosittain, että diilataanko vai ei. Toki ryhmien argumentit voisivat olla johdonmukaisia eri vuosien välillä, jos on samat tyypit on siellä vuodesta toiseen jeesustelemassa.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *