Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto päätti torstaina 16. syyskuuta esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton vuoden 2011 hallitukseen Grönionin Janne Koskenniemeä. Koskenniemi toimii tällä hetkellä JYYn hallituksen kulttuuri- ja ainejärjestövastaavana. SYL:n uusi hallitus valitaan liittokokouksessaan marraskuun puolivälissä.

Edustajisto päätti myös tällä kertaa neuvotella hallitustyrkkynsä puolesta liittokokouksen kulissien takaisessa äänikähminnässä. Viime vuonna JYY ei osallistunut hallitusneuvotteluihin, ja sen ehdokas jäi lopullisesta hallituskokoonpanosta ulos.

Päätös osallistua neuvotteluihin sai tukea lähes kaikilta edustajistoryhmiltä. Muun muassa Kokoomusopiskelijoiden Janne Pitkänen kuitenkin myös kummasteli nykyhallituksen neuvotteluintoa, sillä nimenomaan Grönioni ja edustajiston vasemmistoryhmät ovat aikaisempina vuosina vastustaneet kähmintöihin osallistumista.

Grönionin ryhmästä myönnettiin, että tällä kertaa hallitustyrkyn suhteen on niin sanotusti oma lehmä ojassa. Touko Aalto (vihr.) huomautti kuitenkin, että neuvottelutilanne oli viime vuonna ongelmallisempi, sillä SYL:n hallitukseen haikaili ylioppilaskunnan oman ehdokkaan lisäksi myös toinen JYY-taustainen hallitustyrkky.

Marja Honkonen
paatoimittaja@jyy.fi

Arkisto: SYL:n liittokokous – tuskaa temppuradalla
Arkisto: Jyväskyläläiset jäivät ulos SYL:n hallituksesta