08-kansi-ukkosmaineUkkosmaineeksi nimensä typistänyt Klaus Thunder ja Ukkomaine on päätynyt kolmannella levyllään pussailumetsistä baareihin. Samalla tykkäyselektro-duo kuulostaa aikaisempaa viimeistellymmältä. Osin soundien siistiminen toimii, mutta osin Joensuun miehet tuntuvat menettäneen aiempaa särmäänsä.
Oletteko te tosissanne? -levyllä söpöstelyn väliin on sujutettu kenties nimeen viitaten rokkielämän ja median kritiikkiä. Toisaalta aikuistumista on tapahtunut tunnepuolella, sillä rakkaus on tuottanut hedelmää: yksi kappaleista on suunnattu syntymättömälle lapselle.
Vaikka vakavoituneet sävyt voisivat kieliä muuta, Ukkosmaine ei onneksi vieläkään ole aivan tosissaan. Esimerkiksi Play pääsee lähelle miltei raptorihenkistä koomisuutta.
Levyn komein veto on kuitenkin surumielinen avausraita Diskotanssiin, jonka näppärä koti-dj pystyy toimituksen kokeilujen perusteella miksaamaan Antti Tuiskun Juuret-hittiin. Kuten itse kappaleessakin lauletaan, ”ei voi vastustaa/ mua nyt kukaan/ kun annan palaa”.

Marja Honkonen

”Vakavoitunutta tykkäyselektroa.”