06-kansi-elain”Fysiikan Nobel-palkinto fysiikan Nobel-palkinto fysiikan Nobel-palkinto galaksien tutkijoille galaksien tutkijoille vitut kokakolasta ja tähtien sodasta ja vitut myös meistä fysiikan Nobel-palkinto fysiikan Nobel-palkinto galaksien tutkijoille galaksien tutkijoille galaksien tutkijoille galaksien tutkijoille.”
Edellä on siteerattu kokonaisuudessaan vuonna 2007 perustetun Joensuulaisen rockyhtye Eläimen debyyttilevyn kolmannen kappaleen Fysiikan Nobel-palkinto galaksin tutkijoille sanat. Mukavasti rullaava kappale on onnistuttu pilaamaan täysin yhdentekevällä ja väärällä tavalla ärsyttävällä lyriikalla. Samoin on tehty kutakuinkin jokaisen levyn kappaleen kohdalla.
Musiikkillisesti Eläimen esikoinen sisältää taitavaa soittoa ja paikoin suorastaan yllättävän innostavaa meininkiä. Kappaleista löytyy alkuaikojen YUP:lle ominaista äkkivääryyttä, ja yhtyeen tyyli saattaa vaihtua hetkessä letkeästä diskopopista tiukkaan punknaputukseen. Laulaja Timo Torvisen äänessä kaikuu Karkkiautomaatin Jansku ja 22-Pistepirkon P-K Keränen. Janne Uusiniemen syntetisaattori tuo rockyhtyeen saundiin mukavasti lisäsävyjä.

Rauli Karjalainen

”Huonojen sanojen riivaamaa musiikkia.”