Jyväskylän yliopisto aikoo vähentää uusien opiskelijoiden sisäänottoa kymmenellä prosentilla vuoteen 2015 mennessä. Tarkoitus on näin lisätä opettajien määrää suhteessa opiskelijoihin ja siten parantaa opetuksen laatua.
”Massoittunut koulutus ei ole kenenkään etu. Meillä on hälyttävän paljon opiskelijoita, jotka eivät saa vuodessa yhtään opintopistettä”, rehtori Aino Sallinen sanoo.
Tällä hetkellä opettajien ja opiskelijoiden suhde jää Jyväskylässä hieman jälkeen valtakunnallisesta keskiarvosta.

Yliopiston opiskelijavalintojen tulevaisuutta linjataan vuoteen 2017 saakka ulottuvassa strategiassa, jonka yliopiston hallitus hyväksyi torstaina 25. maaliskuuta pidetyssä kokouksessaan. Muutoksia on luvassa myös esimerkiksi pääsykoekäytäntöihin. Lisäksi strategiassa visioidaan tavoiteajassa valmistuville opiskelijoille kannustejärjestelmää.

Marja Honkonen
paatoimittaja(at)jyy.fi

Aiheesta lisää keskiviikkona 7. huhtikuuta ilmestyvässä Jyväskylän Ylioppilaslehden kaupunkinumerossa.

ARKISTO: Jyväskylään valitut jättävät muita useammin paikkansa käyttämättä (Jylkkäri 08/2009)